Uusi Sinuiksi-puhelinpäivystäjä aloittaa

Iloisia uutisia!

Sinuiksi-puhelinpäivystyksen ammattilaistiimi kasvaa seksuaalineuvoja Pale Liuksen voimin. Tervetuloa joukkoomme!

Pale päivystää 1. kerran tämän viikon torstaina klo 19-21.

Ohessa Pale kertoo itsestään:

Olen 1990-luvun alkupuolella syntynyt sairaanhoitaja, seksuaalineuvoja ja urheilija. Lapsuuteni olen viettänyt maaseudun ytimessä, mutta sittemmin muuttanut teini-ikäisenä kaupunkiin itsenäistymään. Nykyisin olen kahden kaupungin asukas ja matkustan paljon sekä työn että harrastuksen perässä. 
Oman queer-identiteettini olen löytänyt vasta myöhäisnuoruudessa, joten kasvaminen tähän hetkeen on vaatinut paljon hakemista ja kompurointia. Aikuisena olen halunnut puhua avoimesti omista kokemuksistani ja tukea muita samankaltaisten asioiden kanssa kamppailevia lapsia, nuoria ja aikuisia.

Urheilu on iso osa minuuttani. Koen erityisen tärkeäksi luoda tilaa, näkyvyyttä ja herättää keskustelua seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta sekä erilaisista kehoista urheilumaailmassa. Haaveenani, että kuljemme askel kerrallaan kohti oikeudenmukaisempaa ja moninaisuutta arvostavaa yhteiskuntaa ja yhteisöjä.

Hoitoalan työkokemukseni on värikäs ja sisältää kokemuksia sekä vanhusten, nuorten että lasten kanssa työskentelystä. Sairaanhoitajaopintojeni aikana tein opinnäytetyöprojektin Draamalähtöisistä menetelmistä lasten ja nuorten tukena. Olen myös julkaissut oppaan suuseksissä tarttuvista seksitaudeista.

Minulle erityisen läheisiä aiheita neuvojana ovat trans-aikuiset ja nuoret, uusioperhe-erityisyys, lastensuojelu, seksitaudit, seksityö, seksin moninaisuus ja kehonkuvaan liittyvät pohdinnat. Pyrin kohtaamaan jokaisen ihmisen yksilönä ja kokonaisuutena, joka koostuu monista eri tekijöistä. Neurokirjoerityisyys ja mielenterveyteen liittyvät haasteet mukaan lukien. Ihmisenä teen parhaani, että olisin samaistuttava ja helposti lähestyttävä. Valmista ihmistä ei ole ja ei ole sellaista asiaa mielen päällä, joka pitäisi pitää vain itsellään."