Selaa kysymyksiä

Äitini ei hyväksy seurustelusuhdettani

Olen 15v tyttö, joka on tiennyt jo pari vuotta olevansa lesbo. Hiljakkoin äitini sai tietää siitä ja suuttui minulle niin ettei puhunut minulle melkein kuukauteen. Olen tutustunut yhteen tyttöön ja meillä on ollut jotain pientä suhteen alkua. Äitini sai tietää tästä ja antoi ehdot: joko jätän tytön tai äitini muuttaa pois ja jättää minut yksin. Päätin jättää tytön koska en kuitenkaan haluisi olla vihoissa äitini kanssa yhden tytön takia. En ole tapahtuman jälkeen puhunut tytön kanssa.

Sain kuulla noin viikko sitten että tämä on tulossa tapaamaan minua mutta en tiedä milloin, minne ja miksi. Minua pelottaa että äitini näkee tämän tytön ja uhkailee taas minua. Rakastan kumminkin tätä tyttöä vielä mutta jos alan seurustella hänen kanssa, äitini luovuttaa kokonaan. Pitäisikö minun jättää tytön tapaaminen ja olla mieliksi äidille? Alkaa loppua keinot tavata tyttöjä oli sitten lesbo vai ei. Minulla ei ole oikein enää kavereita koska äitini luulee kaikkien tyttöjen olevan lesboja!

Hei! Sinulla on täydet oikeudet tunteisiisi, kohdistuivat ne tyttöihin tai poikiin. Sinulla on myös oikeudet tutustua ihmisiin, joista pidät, ja luoda heidän kanssaan ihmissuhteita. Olet siinä iässä, jolloin ystävyyssuhteet ovat tärkeitä ja jolloin moni aloittaa ensimmäisen seurustelusuhteensa. Homoille ja lesboille ei ole useinkaan kovin helppoa löytää seurustelukumppania ja aloittaa avointa seurustelua. Huolena on se, miten kotona suhtaudutaan ja miten kaverit reagoivat siihen että seurustelukumppani onkin samaa sukupuolta.

Onko äitisi kertonut, miksi hän ei hyväksy seurusteluasi? Siksikö että hän ei voi hyväksyä ylipäätään että voisit olla lesbo, vai kohdistuuko torjunta juuri tähän tyttöön josta pidät? Jos kyse on siitä että hän ei voi hyväksyä lesbouttasi, hän tarvitsee siihen jostain apua. Monilla vanhemmilla on omaan kasvutaustaansa liittyen erilaisia pelkoja ja virheellistä tietoa homo- ja biseksuaalisuuteen liittyen. Joillakin on esimerkiksi sellainen virheellinen ajatus, että homoseksuaalisuus olisi seurausta vanhempien epäonnistuneesta kasvatuksesta tai toisen ihmisen viettelystä ja että ympäristö ei voisi hyväksyä homoseksuaalista lasta eikä hänen vanhempiaan. Tällainen vanhempi tarvitsee tuekseen asioihin perehtyneen aikuisen, jonka kanssa hän voi keskustella peloistaan ja toiveistaan. Se että äitisi uhkaa jättävänsä sinut jos jatkat seurustelua tyttöjen kanssa, on merkki siitä miten hätääntynyt hän on. Tällainen uhkailu on kuitenkin sinua kohtaan täysin väärin.

Voisitko keskustella tilanteestasi esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa? Hänen kanssaan voisitte miettiä mistä äitisi voisi saada asiantuntevaa apua tai minne te voisitte mennä yhdessä keskustelemaan turvallisesti tästä tilanteesta. Voit antaa tämän Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelun puhelinnumeron 044 300 2355 äidillesi. Vastaamme puheluihin maanantaisin ja torstaisin klo 19 – 21 ja meillä on ammattitaitoa kuulla äitisi huolia, pelkoja ja toiveita.
Jussi Nissinen, tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys