Selaa kysymyksiä

Lesbous pelottaa

Olen nuori 18-vuotias tyttö jonka pää on aivan pyörällä. Ajatukseni ovat sekaisin ja tunne saa aikaan hirveää ahdistusta. Minulla on ollut useita yhden illan juttuja ja yksi pidempi seurustelusuhde, en kuitenkaan ole koskaan saanut orgasmia seksiä harrastaessa. Rakkauden kaipuu ja miehiin ainainen pettyminen on tuonut uusia ajatuksia mieleeni.

Olen aina 'pelännyt' olevani lesbo mietin jopa pienenä että tekisin itsemurhan jos näin kävisi. Olen siis kasvanut hyvin rasistisessa perheessä. Jotenkin olen kuitenkin huomannut kauniiden naisten saamaan pääni kääntymään ja ajatus seksistä naisen kanssa kiihottaa. Pitkään aikaan en kuitenkaan seksiä ole harrastanut ja hellyyden tarve on kova.

Äitini on suhteessa naisen kanssa ja jotenkin kuvittelen seksuaalisuuden olevan perinnöllistä. En halua olla tämän kaltainen enkä elää parisuhteessa naisen kanssa. Tahdon miehen, silti mietin näitä seksuaalisia haluja päivittäin. Mietin kuinka en tule koskaan rakastumaan kehenkään mieheen en pääse naimisiin saatikka saa lapsia. Itken tätä joka päivä ja rukoilen tunteen häviävän.

Hei. Kerrot kaipaavasi rakkautta miehen kanssa ja haluat tulla äidiksi. Tähän mennessä olet kuitenkin pettynyt yhden illan juttuihin ja yhteen seurustelusuhteeseen miehen kanssa. Mihin kaikkeen olet näissä kontakteissa pettynyt? Mainitset että et ole saanut niissä orgasmia. Onko se keskeinen syy pettymykseesi? Orgasmi ei ole mikään itsestään selvä asia seksikontakteissa. Huomattava osa naisista ei saa orgasmia yhdynnässä vaan esim. suu- tai käsiseksissä ja sooloillessaan. Huomattava osa nuorista miehistä ei tunne vielä juuri lainkaan naisen seksuaalisuutta eikä osaa ottaa huomioon naisen tarpeita rakastelun yhteydessä.

Monien – ei tosin kaikkien – miesten seksuaalinen toiminta lähtee usein yhdyntäkeskeisyydestä tai erilaisten seksiasentojen kokeilusta kun taas moni nainen kaipaisi kokonaisvaltaisempaa kontaktia jo ennen seksiä ja sen aikana. Hellyys ja esim. pään alueen hyväily saa aikaan sen että keskushermosto erittää oksitosiini –hormonia, joka edesauttaa seksuaalista rentoutumista ja nautintoa. Toisin sanoen pettymystesi taustalla voi hyvinkin olla se, että näissä ensimmäisissä kontakteissa ette ehkä ole edenneet riittävän rauhallisesti niin että kumpikin olisi saanut riittävästi huomiota omille tarpeilleen. Ja voihan olla myös kyse siitä että et ole vielä tavannut poikaa/miestä, jolla on riittävän paljon yhdistäviä piirteitä kanssasi. Seksuaalisuudessahan on kyse paljosta muustakin kuin seksistä.

Olet huolissasi siitä että olet lesbo ja olet huomannut että kauniit naiset saavat pääsi kääntymään ja ajatus seksistä naisen kanssa kiihottaa. Mikä siinä sinua eniten pelottaa? Pelkäätkö muiden mahdollisesti kielteisiä reaktioita? Ajatteletko että elämä naisen rinnalla olisi vähempiarvoista kuin miehen rinnalla? Nykyisinhän myös naiset voivat perustaa perheen keskenään ja saada lapsia. Voisiko olla niin että itse pelko siitä että olet lesbo, on ruvennut hallitsemaan liiaksi elämääsi.

Kerrot että äidilläsi on suhde naisen kanssa. Onko siinä jotain, joka on tuntunut vastenmieliseltä? Jos näin on, olisi hyvä että voisit käsitellä sitä jonkun luotettavan ihmisen kanssa. Sinusta ei tarvitse tulla samanlainen kuin äitisi, eikä sinun suhteittesi tarvitse muistuttaa äitisi suhteita silloinkaan jos solmit niitä naisten kanssa. Sinä itse voit vaikuttaa suhteittesi laatuun.

Seksuaalinen suuntautumisen perinnöllisyyttä on koitettu toistuvasti selvittää. Toistaiseksi sille ei ole saatu pätevää näyttöä. Seksuaalinen suuntautuminen on monen asian summa, eikä ihminen itse voi sitä päätöksellään muuttaa. Jako heteroihin ja lesboihin/homoihin on liian karkea. Huomattavalla osalla ihmisistä on kiinnostusta kumpaankin sukupuoleen.

Voisitko antaa itsellesi luvan rauhassa tutustua niihin ihmisiin, joista olet kiinnostunut, ja edetä niissä siihen suuntaan joka tuntuu sinusta hyvältä.

Jussi Nissinen, tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys