Selaa kysymyksiä

Huonoja kokemuksia - ulkopuolisuuden tunne

Hei! Ongelmanani on ulkopuolisuuden tunne ihmissuhteissani. Olin ollut aikuisikään hetero vaikka joskus nuorena olinkin katsellut myös tyttöjä. Sitten aikuisena tapasin vanhemman naisen, tutustumme ja aloitimme seurustelun. Hän pakotti minut petipuuhiin vaikka en ollut valmis ja tilanne karkasi käsistä. Suhde muuttui huonoksi ja erosimme. Sitten tutustuin melkein ikäiseeni naiseen ja elimme pitkässä suhteessa. Taas tilanne huononi ja oli pakko erota. Nyt olen ollut pari vuotta sinkkuna ilman seurustelusuhteita ja se ollut minulle OK. Nyt olen epävarma jatkosta, haluanko enää seurustelusuhdetta. Olen usein ihastunut vääränlaisiin ihmisiin. Nyt muutamaan kuukauteen ei ole ollut ihastumisia. Koen itseni ulkopuoliseksi ja yksinäiseksi ihmisisten parissa. Olen yrittänyt kaikkea ja mikään ei ole onnistunut. Kaveruussuhteissakin jokin on pielessä. En usko että se johtuu lesboudestani. He ovat hyväksyneet minut sellaisena kuin olen mutta sekään ei ole auttanut. En enää helposti luota ihmisiin kun elämässäni on ollut aika rajuja kokemuksia, koulukiusaamista jne.

Hei! Kiitos viestistäsi. Kerrot että sinulla on ollut kaksi seurustelusuhdetta, toinen sinua vanhemman naisen ja toinen ikäisesi kanssa. Ensimmäisessä suhteessa kumppanisi pakotti sinut petipuuhiin vaikka et ollut siihen valmis ja toinen pidempi suhde päättyi siihen että tilanne siinä huononi. Kerrot myös että olet ollut koulukiusattu ja koet nyt itsesi ulkopuoliseksi kavereittenkin parissa, vaikka he hyväksyvätkin sinut. Tunnet itsesi yksinäiseksi ja sinun on vaikea luottaa ihmisiin.

Se että et voi luottaa ihmisiin on ymmärrettävää, kun ottaa huomioon sen mitä olet kokenut elämässäsi. Onko niin että sisälläsi on paljon käsittelemättömiä asioita, pahaa oloa, pettymyksistä johtuvaa surua ja aggressiota. Entä kenen kanssa voit jakaa ilon tunteita ja kenelle voit kertoa omista tarpeistasi? Se että ihminen kantaa sisällään itselleen merkittäviä asioita voimatta jakaa niitä toisille, johtaa vähitellen yksinäisyyteen.

Voitko löytää jostain sellaista ihmistä, joka osaa kuunnella sinua niin että voisit puhua hänelle kaikesta mitä olet kokenut ja mikä on sinulle tärkeää. Se voi olla joku ystävä, sukulainen tai ammattiauttaja, kuraattori, seurakunnan työntekijä tms. johon voit luottaa. Se voisi rohkaista ilmaisemaan itseään muissakin tilanteissa mikä auttaa yhteenkuuluvuuden tunteen löytymiseen. Mitä tästä ajattelet?

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys