Selaa kysymyksiä

13 -vuotias homopoika

Olen 13v homopoika, ja kaverini ovat alkaneet epäillä koulussa olenko sittenkään hetero. Haluaisin olla oma itseni enkä häpeä sitä että olen homo mutta minua pelottaa että kaverini (pojat) alkavaisivat syrjiä ja kiusata. Plus se että olen homo saattaisi levitä äidilleni ja isälleni joille en nyt ihan vielä suunnitellut kertovani homoudestani (lähinnä pelkään vanhempien reaktiota, vaikka eivät olekkaan ainakaan minun tietääkseni mitään homovihaisia). Mitä minun kannattaisi tehdä?

Hei Jontte
On hienoa että et häpeä omaa homouttasi! Se on hyvä alku myös sille että muut alkavat hyväksyä sinut sellaisena kuin olet. Koulussasi olevista pojista varmaankin enemmistölle kaverin homous on OK asia, mutta siitä huolimatta siellä saatetaan heitellä homovitsejä. Se liittyy heidän omaan erilaisuuden pelkoonsa. Löytyykö kavereistasi joku, johon voit luottaa niin että hän osaa pitää suunsa kiinni kun sitä pyydät? Se voi olla myös joku koulun tytöistä. Tällaisen luotettavan kaverin kanssa voisit aluksi jutella omasta homoudestasi ja siitä miten muut siihen mahtavat suhtautua. Näin sinun ei tarvitsisi olla tilanteen kanssa yksin.

YouTubesta löytyy hyvä videoklippi siitä miten homouden takia kiusatun ei tarvitse jäädä yksin: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lrJxqvalFxM Näin pitää olla myös Suomessa. Ketään ei saa kiusata seksuaalisen suuntautumisen vuoksi, niin kuin ei muustakaan hänen ominaisuudestaan. Jos joudut kiusatuksi niin kerro siitä opettajallesi, koulukuraattorille tai rehtorille.

1Mitä taas vanhempiin tulee, niin on hyvä muistaa että vanhemmat yleensä rakastavat lapsiaan. He voivat kuitenkin huolestua siitä että lapsi ei vastaa heidän omia opittuja odotuksiaan heteroliitosta tai pelkäävät että lapsi joutuu kärsimään homoseksuaalisuutensa vuoksi. Silloin tilanne helpottuu kun he saavat riittävästi tieto että lapsi voi elää onnellisesti myös samaa sukupuolta olevan rakastetun kanssa. Jos sinulla on sisaruksia tai muita läheisiä joihin luotat, niin voit keskustella heidän kanssaan siitä miten voisit kertoa homoudestasi vanhemmillesi itse. Olisi varmasti teille kaikille parasta että he saisivat tiedon homoudestasi sinulta. Sitä ennen olisi hyvä varmistaa että joku sinulle luetettava ihminen tietää jo asiasta ja voi olla tukenasi, jos sinulle tulee vastoinkäymisiä.

Osoítteessa www.e-talo.fi on mahdollisuus keskiviikkoisin klo 18-19 jatkaa keskustelua chatissä. Voit tietenkin myös jatkaa keskustelua täällä viestien tai soittaa meidän päivystykseen maanantaisin ja torstaisin klo 19-21 numeroon 044 300 2355. Jos asut pääkaupunkiseudulle niin Poikien Talo www.poikientalo.fi on turvallinen syrjinnästä vapaa paikka viettää aikaa omana itsenään ja keskustella toisten nuorten ja työntekijöiden kanssa.

Jussi Nissinen, Sinuksi – tuki- ja neuvontapalvelu

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys