Selaa kysymyksiä

Tyttöystävän suvulle olen vain kämppis

Hei! Olen seurustellut tyttöystäväni kanssa useita vuosia. Olemme suunnitelleet perheen perustamista nyt kun meillä molemmilla on vakituinen työ ja opinnot loppusuoralla.

Tyttöystäväni koko suku ei kuitenkaan tiedä olemassaolostani. Sukujuhlissa minut esitellään vanhemmalle väelle kämppiksenä, vaikka olemme olleet avoliitossa jo lähes viisi vuotta! Tyttöystäväni vanhemmat, sisarukset ja serkukset kyllä pitävät minusta ja tietävät seurustelustamme, mutta kun paikalla on isovanhempia yms, kukaan ei kohtele minua tyttöystäväni kumppanina.

Haluan ehdottomasti lapsia (ja niin haluaa tyttöystävänikin), mutta tämä tilanne ei olisi oikein lapsia kohtaan. Olen bi, joten voisin kyllä perustaa perheen miehen kanssa, mutta rakastan tyttöystävääni liian paljon jättääkseni hänet.

Mitä voisin tehdä? Tuntuu pahalta painostaa tyttöystävääni kertomaan minusta isovanhemmilleen, mutten halua olla näkymätön. Jos hankimme lapsia, olivatko hekin näkymättömiä toiselle puolelle suvustaan?

Hei! Onneksi olkoon upeasta suhteestasi ja suunnitelmistanne perheen perustamiseksi!

On surullista, että osalle tyttöystäväsi verkostoa teidän suhdetta ei ole lainkaan olemassa eikä sinua hänen kumppaninaan. Ongelman ydin näyttäisi olevan siinä että tyttöystäväsi vanhemmat haluavat suojella omia vanhempiaan olettamaltaan järkytykseltä tai he jostain syystä pelkäävät näiden reaktiota. Oletteko tyttöystäväsi kanssa voineet keskustella tästä tärkeästä asiasta yhdessä hänen vanhempiensa kanssa? Tällaisen keskustelun ei suinkaan tulisi olla painostamista vaan pikemminkin yhteistä tutkimista ja pohtimista. Heidän olisi hyvä kuulla miten tärkeänä pidät että teidän tulevat lapsenne voisivat viettää aikaansa tyttöystäväsi vanhempien ja heidän sukulaistensa parissa. Koska he pitävät sinusta ja heille on tärkeää myös oman tyttären onnellisuus, niin heidän olisi hyvä kuulla siitä mikä sinua huolestuttaa.

Tämä ei ole tietenkään helppo tilanne tyttöystäväsi vanhemmille, jotka joutuvat miettimään omia lojaalisuuksiaan tässä tilanteessa. Lasten etu on kuitenkin hyvin usein tällaisessa tilanteessa merkittävä tekijä, joka auttaa arvottamaan asioita. Voi olla että tyttöystäväsi suvussa on asioita, joita he eivät ole vielä valmiita keskustelemaan sinun läsnä ollessa mutta olisi hyvä että heillä olisi tietoa teidän suunnitelmista ja siitä arvostuksesta jonka annat heille potentiaalisina isovanhempina lapsillesi.

Onko niin että tyttöystäväsi kokee joutuvansa lojaalisuusristiriitaan sinun ja omien vanhempiensa välissä? Arvelen, että jos yhdessä voisitte kertoa tästä sinun huolestasi hänen vanhemmilleen, niin siinä hän voisi osoittaa lojaalisuuttaan sekä sinulle että omille vanhemmilleen. Miltä tämä kuulostaa?

Jussi Nissinen
Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelu

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys