Selaa kysymyksiä

Lesbo vai mitä?

Hei, olen siis nyt 16 vuotias tyttö ja olen ihan hukassa oman suuntautumiseni kanssa. Tiedän, että nuoruudessa sitä seksuaalisuutta vielä etsitään, mutta tarvitsisin ulkopuolisen näkökulmaa tähän asiaan. Elikkäs olen alkanut miettiä minun oleva lesbo, koska miesten sijasta katson naisia ja olen kovin kiinnostunut naisista. Minulla on ollut eräänlaisia "vaiheita" aikaisemmin jolloin olen kiinnostunut naisista, mutta olen pakottanut itseni lopettamaan naisten katselun, pitämään miehistä. Tähän toimimiseen on vaikuttanut minun aiemmat parhaat ystävät, jotka olivat minulle kaikki kaikessa mutta he olivat kovin tiukkakatseisia seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Tuo "vaihe" on tullut aina silloin tällöin takaisin mutta nyt tuntuu etten voi pakottaa itseäni lopettamaan tätä. Siis ei minulla ole mitään lesboja tai muita seksuaalivähemmistöjä vastaan, ennemmin pelkään muiden reaktioita tähän asiaan; olen tullut niin monesti hylätyksi etten halua enää joutua siihen tilanteeseen.

Toinen perusta on, että tavallaan pelkään miehiä. Läheisyys miesten kanssa pelottaa ja ahdistaa minua aivan suunnattoman paljon, junan eteen hyppääminenkin houkuttaisi enemmän. Siis kyllähän pidän joitain harvoja miehiä seksikkäinä ja hyvännäköisinä, mutta jos heidän kanssaa pitäisi seksiä harrastaa tai sitoutua niin se ei houkuttele yhtään. En voisi kuvitella itselleni miestä rinnalleni ja tavallaan tuntuu etten haluasikaan, lapsista puhumattakaan. Naisen puolestaan voisin kuvitella, mutta ajatus läheisyydestä, parisuhteesta tai sitoutumisesta ahdistaa ja pelottaa muttei niin paljoa, eikä se herätä minussa mitään itsemurhatuntemuksia, toisin kuin miesten suhteen. Joten voisiko olla mahdollista, että olisin lesbo vai onko tämä jotain aivan muuta?

Hei

Kiitos viestistäsi. jossa kerrot seksuaaliseen suuntautumiseesi liittyvästä hämmennyksestäsi. Kerrot että spontaanisti katselet mieluummin naisia kuin miehiä ja voisit kuvitella naisen rinnallesi mutta pelkäät itsellesi läheisten ihmisten reaktioita jos he saisivat tietää että olet kiinnostunut naisista enemmän kuin miehistä. Et halua altistua hylkäämiselle, jota olet kokenut jo liiaksi elämässäsi.

Kerrot että pelkäät miehen läheisyyttä niin vahvasti että se herättää jopa itsemurha-ajatuksia. Oletko tietoinen siitä mihin tämä pelko liittyy? Onko sinulla ollut pettymyksiä suhteessa miehiin lapsuutesi ja nuoruutesi aikana. Kehityksesi kannalta olisi hyvä että löytäisit ihmisen, jolle voit luottamuksella kertoa sekä miehiin että ystäviesi asenteisiin liittyvistä peloistasi ja niiden taustoista. Kun olet voinut rauhassa puhua peloistasi turvallisen ja ymmärtävän ihmisen kanssa, ne eivät yhtä voimakkaasti hallitse elämääsi.

Totesit viestisi alussa että nuoruudessa oma seksuaalisuus on vielä hakusissa. Niinhän se on. Jotta tuo hakusissa olo ei venyisi kohtuuttomasti, olisi hyvä tutkia noita pelkoja, jotka selvästi rajoittavat tutkimusmatkaasi. Sen jälkeen sinusta voi löytyä nuori nainen joka uskaltaa rakastua joko miehiin tai naisiin tai sekä miehiin että naisiin, sitä enää pelkäämättä ja häpeämättä. Tärkeintä on että voit löytää turvallisen tavan lähestyä juuri niitä ihmisiä joiden lähelle haluat sydämesi ohjaamana päästä.

Voit käydä tutustumassa e-taloon, www.e-talo.fi, jossa voit käydä keskustelua kahdenkeskisessä anonyymissä chatissa. Siellä päivystää sekä miehiä että naisia, joilla on seksuaalineuvojan tai terapeutin koulutus ja jotka asennoituvat myönteisesti ja asiantuntevasti erilaisiin seksuaalisiin suuntautumisiin ja pelkoihin. Voit myös soittaa päivystykseemme maanantaisin ja torstaisin klo19-21, puh. 044 300 2355.

Terveisin
Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys