Selaa kysymyksiä

Vankilassa kaapissa

Olen 50 vuotta. Herkkä muiden toiveita toteuttanut lähes aina. Silti haluaisin että tämä erakon elämä päättyisi jo. Käyn töissä. Olen ainakin toiveissani ja henkisesti intersukupuolinen nainen ulkoisesti. Tällä hetkellä varattuun rakastunut. Hän ehkä vaistoaa. Haluan rohkaisua ja tavata muita ilman pelkoa.

Hei

Onneksi olkoon siitä että olet päättänyt ruveta kuuntelemaan entistä enemmän omia tarpeitasi ja olemustasi. Jos ymmärrän oikein, niin koet olevasi osin mies ja osin nainen. Olenko ymmärtänyt oikein? Sanalla intersukupuolisuus tarkoitetaan sitä että ihmisellä on syntyessään osin naisen ja osin miehen anatomiaa mm. sukupuolielinten alueella. Onko sinulla syntymäsi yhteydessä todettu tällaista? Vai onko kyse enemmänkin sisäisistä tuntemuksesta: että et koe olevasi mies etkä nainen vaan koet kummallekin sukupuolelle tyypillisinä pidettyjä piirteitä itsessäsi tai et samaistu oikein kumpaankaan sukupuoleen. Vai onko niin että psyykkinen olemuksesi on päinvastainen kuin fyysinen sukupuolesi. Silloin kyse olisi transsukupuolisuudesta. Jos haluat tätä tarkemmin selvittää, niin ota yhteyttä vankilan psykologiin niin hän voi yhdessä sinun kanssa selvittää asiaa. Hän voi myös tarvittaessa olla yhteydessä vaikkapa Transtukipisteeseen tai tänne Sinuiksi –palveluun.

Onpa upeaa että olet löytänyt ihmisen joka on herättänyt rakastumisen tunteita sinussa! Ymmärrän hyvin että kaipaat rohkaisua päästäksesi irti vanhasta tavastasi kuunnella vain muita ja oppiaksesi kuuntelemaan omia tarpeitasi. Siinäkin keskustelu esim. psykologin tai meidän päivystäjän kanssa voisi auttaa sinua. Onko sinun mahdollista soittaa puhelinpäivystykseemme, joka on auki maanantaisin ja torstaisin klo 19 - 21 numerossa: 044 300 2355?
Ystävällisin terveisin

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys