Selaa kysymyksiä

Mietteliäs

Moi, oon 23 vuotias homo poika jota on ruvennu vaivaamaan kauheasti poikaystävä asiaku oon aatellu, toivonu ja haaveilu jo pitkää omasta poikaystävästä ja jätkiä kohtaan kiinostus onkin aivan valtava, mutta ongelmana onkin se, että mistä minä voisin lähteä ettimään tälläistä seuraaku netistä sitä on vaikea ettiä ja löytää, tiiän kyllä, että on olemassa homo baareja, mutta ne ei minua oikein kiinosta, homo kahvilat voisi kiinostaakkin, mutta päästäkseni homo kahvilaan minun pitäisi matkustaa täältä maalaiskylästä johonkin kaupunkiin, tässä on se toinen ongelma ja ongelmana on myös se, että olen kaapissa ja enkä halua, että minun seksuaallinen suuntautuminen leviää koko kylän tietoon. Olen ollu qruiseri jäsenenä, mutta poistin tunnukseni sieltäku kyllästyin ja turhauduin siihen sivustoon ja sen sivuston tarjontaan, lisäksi ongelmana on tämä minun ujpus ja arkuus, ni senkin takia minun on hyvin vaikea tutustua uusiin ihmisiin varsinkin jätkiinku jännitän ja pelkään osittain niitä tän mun seksuaallisen suuntautumiseni takia, mutta toiveena olisi kumminkin löytää ja saaha omapoikaystävä, johon mä voisin ja pystysin tukeutumaan ja turvautumaan ja jota mä saisin ja voisin pitää hyvänä.

Hei Aapeli
Kerrot haluavasi löytää itsellesi poikaystävän ja kiinnostus jätkiä kohtaan on valtava. Halu ja kiinnostus tuovat elämääsi hyvää energiaa. Toivon sydämestäni että annat tuon energian auttaa sinua yli esteiden, joita näet edessäsi. Esteiksi mainitset oman ujoutesi ja arkuutesi sekä sen että elät kaupunkien ulkopuolella pienellä paikkakunnalla, jossa turvallisinta on pysyä kaapissa, ja että olet kyllästynyt qruiserin tarjontaan.

Noista ujous ja arkuus ovat onneksi luonteenpiirteitä, joita voi jalostaa toista kunnioittavaksi herkkyydeksi ja aistillisuudeksi. Sinun ei siis kannata rakentaa ujoudesta ja arkuudesta muuria sinun ja sinua kiinnostavien ihmisten väliin. Voit omana itsenäsi edetä pienin askelin lähelle ihmisiä, joista olet kiinnostunut, rauhoittua siinä ja keskittyä siihen mikä tilanteessa tuntuu kiinnostavalta ja hyvältä. Siinä auttaa se että olet riittävän hyvin sovussa itsesi kanssa, eli olet omasta mielestäsi riittävän OK tyyppi. Mikään loistotyyppi sinun ei tarvitse olla, vaan ihminen joka arvostaa itseään. Silloin herätät toisessakin kiinnostusta. Kontaktihan syntyy siitä että kaksi ihmistä kiinnostuu toisistaan. Voisit tehdä ajatusleikin, jossa ajattelet itseäsi potentiaalisena poikaystävänäsi. Mitä odottaisit häneltä, siis itseltäsi siinä. Miten toivoisit hänen, siis itsesi pukeutuvan, miten käyttäytyvän jne. Ota nämä huomiot käyttöösi. Kun opit riittävästi ihastumaan itseesi (menemättä palvonnan puolelle) niin on helpompi mennä muiden silmien eteen.

Homokahvilat voisivat sinua kiinnostaa, jos ja kun vain saisit matkustettua johonkin kaupunkiin, josta sellaisen löytää. Suosittelen että panostaisit energiaasi ja rahaasi siihen. Eri kaupunkien Setoista löytyy ryhmäiltoja nuorille homoille (ks http://seta.fi/jasenjarjestot/). Niissä voi turvallisesti jutustella ja tutustua pikku hiljaa muihin nuoriin. Hyvien ystävien löytäminen on usein aluksi jopa parempi asia kuin suoraan rakastua yhteen tyyppiin. Ystäväpiiri, jossa voit olla oma itsesi omine kiinnostuksinesi, antaa hyvää peilauspintaa ja tukea omalle kasvulle. Uskoisin että liikkeelle lähteminen tuohon suuntaan, hankaluuksista huolimatta, osoittautuu ajan myötä hyväksi valinnaksi elämässäsi.

Voit jatkaa keskustelua tästä minun tai Tommin kanssa puhelinpäivystyksessämme maanantaisin ja torstaisin klo 19 – 21, p. 044 300 2355.
Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys