Selaa kysymyksiä

Olenko sairas?

Olen 17-vuotias poika ja olen ollut kiinnostunut muista pojista siitä asti kun olin kuudennella luokalla. Ihastukset olivat samanikäisiä kuin minä, kunnes lukion aloitettua huomasin, että lukiossa ei enää ollut juurikaan kiinnostavan näköisiä poikia, vaan kiinnostavan näköiset jäivät yläasteelle. Aikuiset miehetkään eivät kiinnosta. Olen tällä hetkellä ihastunut erääseen 14-vuotiaaseen poikaan ja mietin onko minussa jotain vikana.

Hei

Otit puheeksi hyvin tärkeän ja usein vaietun asian. Kiitos siitä! Joskus todella voi käydä niin että seksuaalinen kiinnostus ”jumittuu” johonkin tiettyyn ikävaiheeseen vaikka itse kasvaa sen ikävaiheen ohi. Tämä jumittuminen voi olla tilapäistä, mutta joillakin se voi olla myös pysyvämpää. Tilapäinen jumittuminen voi liittyä esim. siihen että on joutunut liikaa salaamaan murrosiän aikaisia ihastumisiaan jolloin niiden kohteista tulee tavallaan salaisia fetissejä, joista ei raski luopua. Tällöin tilanne voi helpottua sillä että pääsee vapaammin puhumaan jonkun kanssa omista ihastuksistaan ja fantasioistaan, hyväksymään ne ja vähitellen luopumaan niistä niin että tulee tilaa uudenlaisille ihastumiselle omasta ikäluokasta. Pysyvämmän jumittumisen syytä ei tarkalleen tiedetä, mutta arvelen että se voisi olla osin seurausta siitä että ihminen, jolle on tullut tällainen ”jumittuminen” tiettyyn ikävaiheeseen, ei uskalla ajoissa ottaa sitä puheeksi, jolloin hän jää sen kanssa yksin.

Mietit sitä oletko sairas kiinnostuksesi vuoksi. Olet vasta 17-vuotias, jolloin oma kasvusi on vielä kesken. Siksi on hyvä välttää antamasta itselleen mitään pysyviä leimoja. Tärkeintä on nyt päästä keskustelemaan jonkun luotattavan ihmisen kanssa aihepiiristä. Mistä sitten löytää sellaisen ihmisen, jonka kanssa keskustella turvallisesti siitä että oma eroottinen kiinnostus on ”jumittunut” esim. murrosikäisiin ja mitä kaikkea siihen liittyy? Siinäpä tuhannen taalan kysymys. Viestistäsi ei käy ilmi, missä päin asut. Jos asut pääkaupunkiseudulla, niin Poikien talo (www.poikientalo.fi) voisi olla yksi turvallinen paikka. Siellä on maanantaisin klo 15 – 18 ja kuukauden 1. keskiviikko ns. Sexinfo, jossa voi joko paikan päällä tai puhelimitse keskustella kaikesta seksuaalisuuteen liittyvästä. Siellä toimiva seksuaalineuvojan kanssa voit hyvin turvallisin mielin ottaa ihastuksesi puheeksi. Myös meidän puhelinpäivystyksessä tämä aihepiiri on entuudestaan tuttu ja turvallinen. Päivystyksemme on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 19 – 21 numerossa 044 300 2355.

Otsikosta päätellen olet ehkä miettinyt että oletko mahdollisesti pedofiili. Siksi lisään tähän loppuun muutaman sanan siitä aiheesta vaikka se ei sinua koskekaan. Silloin kun aikuisen seksuaalinen/eroottinen kiinnostus kohdistuu pelkästään tai pääasiassa alle murrosikäisiin (alle 12 v) on kyse pedofiliasta. Silloin kun aikuisen seksuaalinen/eroottinen kiinnostus kohdistuu pelkästään tai ainoastaan murrosikäisiin (12-15 v) niin kyse on hebefiliasta. Sekä pedofiliassa että hebefiliassa on kyse seksuaalisesta/eroottisesta kiinnostuksesta. Huomattava osa pedo/hebefiileistä ei koskaan toteuta tätä kiinnostustaan eikä näin ollen syyllisty seksuaalirikokseen. Siinä heitä auttaa se että lähipiirissä on ihmisiä joille he voivat olla rehellisiä tuntemuksistaan ja jotka tukevat häntä pärjäämään tuntemuksineen ilman tarvetta syyllistyä seksuaalirikoksiin. Monet heistä pystyvät rakentamaan kiintymyssuhteita ikäisiinsä ihmisiin ja elämään hyvän elämän muita vahingoittamatta.

Älä siis jää yksin pohtimaan huolenaihettasi vaan ota yhteyttä esim. poikien taloon tai puhelinpäivystykseemme. Näin saat helpotusta huoleesi ja elämääsi

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys