Selaa kysymyksiä

Mietityttää

Heippa.
Olen 22v naisenalku Kymenlaaksosta. En tiedä miksi luokittelisin itseni, sillä tunnen seksuaalisia tunteita naisia kohtaan, mutta romanttisia tunteita miehiä kohtaan. Olen seurustellut vain miesten kanssa, mutta seksistä en ole koskaan miesten kanssa nauttinut, orgasminkin saan vain yksin. Naisten kanssa en ole seurustellut, ja sängyssäkin olen ollut naisen kanssa melkein kymmenen vuotta sitten, mutta voisin sanoa että se oli paras seksikokemukseni tähän mennessä. Sen jälkeen olen vain suudellut naisten kanssa. Haluaisin yrittää myös parisuhdetta naisen kanssa, mutta pelottaa miten läheiset reagoisivat siihen. Äitini tietää suuntautumiseni, mutta isälleni en uskalla edes kertoa, sillä hän on muutenkin niin tiukkapipoinen kaiken suhteen.
Olisi kivaa saada jostakin vertaistukea ja/tai tutustua samassa tilanteessa oleviin ihmisiin.

Hei Jennifer
Tunnet seksuaalisia tunteita naisten kanssa ja parhaan seksikokemuksesi olet saanut naisen kanssa. Toisaalta koet romanttisia tunteita miehiä kohtaan, mutta heidän seurassaan et ole nauttinut seksistä. Ei ole mitenkään poikkeuksellista että romanttiset tunteet ja seksuaaliset halut eivät kulje käsi kädessä. Moni nainen on kuvannut että seksi naisen kanssa on erityisen hyvää kun siitä puuttuu kiire ja suorituskeskeisyys. Lisäbonusta saa myös siitä että tuntee toisen kehon herkkyyksineen paremmin kuin silloin kun vieressä onkin mies. Toki miehenkin kanssa voi oppia nauttimaan seksistä. Siinä voi joutua aluksi opettamaan pariaan niin että hän oppii tunnistamaan naisen tarpeet ja toiveet. Osa on avoimempia oppimaan, osa taas haluaa taaplata tyylillään.

Haluaisit yrittää parisuhdetta naisen kanssa, mutta erityisesti isäsi reaktiot pelottavat sinua. Mikä olisi pahin seuraus siitä että hän saisi tietää sinun seurustelevan naisen kanssa? Miten paljon isäsi tykkää sinusta ja on valmis joustamaan mielipiteistään kun saa tietää mikä on sinulle hyväksi? On hyvä että äitisi tietää suuntautumisestasi, niin et jää asian kanssa yksin perheessäsi jos löydät itsellesi naisystävän. Kukaan meistä ei voi elää koko elämäänsä vain vanhempien asenteiden ohjaamana vaan kukin miestä on vastuussa omista valinnoistamme. Tärkeintä on että valintoja tehdessä on riittävästi turvaa niin että tunnistaa mikä on itselle parasta.

Vertaistukea voit löytää Kymenlaakson Setan nuorten ryhmästä. Ks. www.kyseta.fi/nuortenryhmae.html. Siellä on varmasti hyvinkin erilaisia nuoria ja nuoria aikuisia. Yhteistä heille on tarve saada ymmärrystä itselleen ja tukea omien ratkaisujen tekemiselle omassa elämässään.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys