Selaa kysymyksiä

Voinko itse päättää

Olen nainen, haluan tykätä pojista ja olen aina halunnut. Mutta toisaalta minusta on alkanut tuntua että naisetkin on seksikkäitä ja ihania. Mitä avuksi? Haluan olla hetero ja tykätä pojista!!!

Hei
Kerrot olevasi nainen joka tykkää pojista ja joka on huomannut että naisetkin voivat olla seksikkäitä ja ihania. Kun puhut pojista niin tarkoittanet yli 16 –vuotiaita miehen alkuja tai miehiä? Haluat olla hetero ja mietit että voitko itse päättää siitä.

Seksuaalinen suuntautuminen ei itse asiassa ole joko tai vaan sekä että. Tarkoitan että harva meistä on tuntemuksiltaan täysin hetero tai homo/lesbo. Useimmilla meistä kiinnostus on kallellaan joko vastakkaista tai samaa sukupuolta kohtaan. Se ei kuitenkaan sulje pois sitä etteikö seksuaalisia tuntemuksia voisi nousta myös toiseen suuntaan, niin kuin sinulla on käynyt. Tutkimusten mukaan nimenomaan naisilla on miehiä tavallisempaa että he tunnistavat eroottista vipinää sekä miehiä että naisia kohtaan. Suurin osa heistä määrittelee itsensä heteroksi, osa biseksuaaliksi ja osa lesboiksi.

Siis todellakin saat itse päättää miksi itseäsi kutsut ja minkä merkityksen annat tunteillesi. Harva meistä haluaa tai pystyy toteuttamaan seksuaalisuuttaan jokaisen sellaisen ihmisen kohdalla, joka näyttää seksikkäältä tai ihanalta. Siinä onkin valinnan paikka: kenet päästää lähelleen, kenen lähelle haluaa päästä, kenestä haluaa kumppanin itselleen. Tärkeintä on tehdä päätös sen perusteella mikä tuntuu itselle oikealta ja hyvältä ja että se perustuu molemminpuoliseen haluun ja kunnioitukseen.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys