Selaa kysymyksiä

Olen alkanut miettiä

En ole koskaan saanut mitään kunnon ihastusta, mutta noin vuosi sitten tunsin jotain ihastus kaveriani kohtaan joka on tyttö. Koen pojat enneminkin kaverina...... Tunnen itseni liian nuoreksi ajattelemaan tälläistä (olen 13) ja että se muuttuisinkuitenkin että ihastuisin poikiin kuitenkin vielä. Nyt on vuosi kulunut, kai se on tälläiselle liian lyhyt aika. Mutta tämä vaivaa minua kauheasti nyt...

Hei

Kysyt sitä että oletko liian nuori ajattelemaan omaa seksuaalista suuntautumistasi. Hyvin moni ikäisesi itse asiassa pohtii samoin. Olet tuntenut ihastusta tyttökaveria kohtaan. Pojat olet kokenut enemmän kavereina kuin ihastuksen kohteina. Mietit varmaan sitä että oletko suuntautunut enemmän tyttöihin kuin poikiin. Mitä ajatuksia ja tunteita se sinussa herättää. Onko siinä jotain pelottavaa vai tuntuuko se enimmäkseen ihan hyvältä? Pohdituttaako sinua se, että jos nyt kertoisit ihastuksestasi tyttöä kohtaan, niin siitä olisi sinulle jonkinlaista haittaa? Näinhän moni vielä joutuu pohtimaan, mikä on merkki siitä että ihastumista samaa sukupuolta olevaa kohtaan ei vielä arvosteta samalla tavalla kuin ihastumista vastakkaista sukupuolta olevaa kohtaan. Siihen on syytä saada muutos: onhan ihastuminen on yhtä arvokasta riippumatta kohteen sukupuolesta.

On totta että osa ihmisistä ihastuu ensin samaa sukupuolta olevan ystävään ja myöhemmin huomaa että ihastukset suuntautuvat vastakkaista sukupuolta oleviin. Osalle taas ensimmäisten ihastusten mukainen suuntautuminen jää pysyväksi. Kummassakin tapauksessa ensimmäisiin ihastuksiin on hyvä suhtautua arvostuksella niitä vähättelemättä.

Kerrot että asia vaivaa sinua kauheasti. Olisi hyvä että voisit keskustella tunteistasi sellaisen ihmisen kanssa, joka pitää homo/biseksuaalisuutta tasavertaisena suuntautumisen muotona heteroseksuaalisuuden kanssa. On tärkeää että saat olla juuri sellainen kuin nyt olet, vielä epävarma omista tunteistasi ja suuntautumisestasi. On myös tärkeää että voit jollekin turvallisin mielin kertoa tunteistasi juuri sellaisina kuin sinä ne koet. Se auttaa sinua tutustumaan itseesi ja omiin tarpeisiisi.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys