Selaa kysymyksiä

Miten saan kiusaajat kuriin

Olen ollut kiusattuna pitkään. Kiusaaminen on ollut sellaista tavallaan pientä mutta minulle tulee aina paha mieli. Vaihdoin siis viime keväänä koulua mutta tämä pieni kiusaaminen on silti jatkunut. On esimerkiksi hieman pilkattu, keksitty nöyryyttäviä lempinimiä, kommentoitu ulkonäköä. Onko se kiusaamista? Kiusaajat ovat luokkani suosituimpia poikia. Pitäisikö minun puhua äidilleni? Miten saan kiusaajat kuriin?

Hei
Kerrot että sinua on kiusattu pitkään. Sinua on pilkattu, sinun ulkonäköäsi on kommentoitu ja sinua on nimitelty nöyryyttäviltä tuntuvilla nimillä. Nuo kaikki voivat loukata ihmistä syvästi. Onhan ulkonäkö ja nimi. jolla ihmistä kutsutaan hyvin henkilökohtaisia asioita. Kiusaamista on kaikki sellainen tahallinen toiminta, josta toiselle tulee paha mieli. Sellaista ei saa koulussa hyväksyä ja siihen on puututtava. Mietit sitä miten saisit kiusaajat kuriin ja pitäisikö sinun puhua asiasta äitisi kanssa. On todella hyvä että otat asian nyt käsittelyyn etkä jää asian kanssa yksin.

Voisitko ottaa asian puheeksi oman opettajan, koulukuraattorin tai kouluterveydenhoitajan kanssa? Voisit sanoa että sinulla on kahdenkeskistä asiaa. Silloin selviää miten teidän koulussa toimitaan kiusaamisen lopettamiseksi. On tärkeää että et jää asian kanssa yksin, koulussa aikuisten on aina puututtava kiusaamiseen. Mietit että pitäisikö sinun puhua äitisi kanssa asiasta. Kyllä olisi hyvä että äitisi saisi tietää että sinua kiusataan. Silloin hän voi olla tukenasi ja hän ymmärtää miksi sinulla on paha mieli koulunkäyntiin liittyen.

Netin kautta voit löytää itsellesi lisää tukea ja ymmärrystä. Yksi hyvä paikka siihen on e-talo.fi. Siellä on mahdollisuus mm. kahdenkeskiseen chattiin. Voit soittaa myös Sinuiksi –palvelun päivystykseen joka on avoinna maanantaisin ja torstaisin (paitsi viikolla 22 se ei ole torstaina vaan keskiviikkona 27.5.) numerossa 044 300 2355.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys