Selaa kysymyksiä

Transnainen

Koen itseni transsukupuoliseksi.Olen mies,mutta haluaisin olla nainen.Inhoan kehoani.Olen kärsinyt pitkään myös masennuksesta.Erokin tulossa.Vaimo sanoo ettei ala naisenkanssa elämään.En tiedä miten selviän tästä tilanteesta.Pelkään jääväni yksin jos lapsetkin välillä lähtevät äidin luo.Ei ole ystäviä eikä kaverieta

Hei Helena

Nyt on tärkeää että et jää yksin. Sinun on saatava puhua tilanteestasi niin että tulet kuulluksi ja koet että sinua ymmärretään. Mielessäsi on näköalattomuutta ja pelkoja mm. siitä että kontakti lapsiin kärsii tilanteesta. Sisälläsi on kuitenkin myös siemen uudenlaiseen tulevaisuuteen, sisälläsi asustava Helena. Miten auttaisit Helenaa pääsemään ihmisten ilmoille? Olet jo huomannut että et jaksa elää vain toisten odotusten mukaisesti, koska se vain masentaa sinua.

Yksi pain toteutettavissa oleva mahdollisuus olla kontaktissa muihin transihmisiin on osallistua Sinuiksi –palvelun Tukinetissä järjestämään transihmistn chat-keskusteluun klo 18:00 – 19:30 seuraavina päivinä: 25.5., 29.6., 27.7., 31.8., 28.9., 26.10., 30.11., 28.12. Liveryhmiin osallistuminen on helppoa. Voit kirjautua Tukinetiin omalla anonyymillä käyttäjätunnuksella, kun olet täyttänyt lyhyen rekisteröitymislomakkeen. Saat käyttäjätunnuksen heti käyttöösi lähetettyäsi lomakkeen osoitteessa https://www.tukinet.net/rekisteroityminen.tmpl.

Toivon myös että löydät mahdollisuuden soittaa päivystykseemme joka on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 19 – 21 numerossa 044 300 2355 (viikolla 22 päivystys on poikkeuksellisesti torstain sijasta keskiviikkona 27.5.)

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys