Selaa kysymyksiä

Hukassa

Seurustelin viisi vuotta miehen kanssa. Jo tuona aikana kyseenalaistin itseäni mutta ajattelin kaiken johtuvan vain pitkän suhteen tuomasta tylsistymisestä. Parisuhteeni päättyi ja tapasin naisen. Pakko sanoa etten oo koskaa ollut nii onnellinen ku viime syksynä. Kuvittelin olevani bi ja sujut itseni kanssa. Vakuuttelin itselleni että minua et kiinnosta muiden mielipiteet tai se miten perheeni ehkä suhtautuisi asiaan. Kevään edetessä tajusin etten ollutkaan niin sujut itseni kanssa. Suhde tyttöystävääni alkoi rakoilla kun en hyväksynyt itseäni. Tuli typeriä riitoja jotka kaikki johtuivat siitä että pelkäsin. Lopulta tuli ero. Olemme olleet nyt kuukauden erillään ja minulla on häntä kamala ikävä. Tiedän että jos pystyisin olla sujut itseni kanssa voisimme ehkä yrittää uudestaan. En vain tiedä miten siihen pystyn. Eron aikana olen tehnyt typeriä asioita miesten kanssa, sillä en halunnut uskoa olevani lesbo. Kokeilut kuitenkin osoittavat vain enemmän sitä että viehätyn naisista. Olen aina ollur kaveri porukastani se joka on aina miesten kanssa ja heitä eniten viehättää. En tiedä miten kaverini tämän ottavat. En tiedä mistä saisin tukea, mistä saisin rohkeutta ja voimaa olla oma itseni. En edes tiedä miksi tänne kirjoitan. Ahdistaa niin kamalasti. Haluan ex-tyttöysräväni takaisin. Tosin en kai voi tätä itseni ulos tulemista mitenkään kiihdyttää.. Toivottavasti saan jonkin vastauksen vaikka en tiedä mitä tähän sanoa..

Hei
Vajaa vuoden kestänyt seurustelu naisen kanssa herätti sinussa eloon rakastavan ihmisen, joka ei vielä osannut kertoa onnestaan läheisilleen. Vaikka olit onnellinen naisystäväsi seurassa, huomasit että suhteesta muille kertominen ei ollutkaan helppoa. Itsellesi yllättäen arastelit sitä mitä muut asiasta ajattelevat. Oikeastaan se on kertomasi perusteella hyvin ymmärrettävää. Olethan tähän asti kaveriporukassa esiintynyt naisena joka viehättää miehiä ja olet nauttinut siitä arvostuksesta. Se on ollut osa identiteettiäsi. Sen sijaan sinulta on puuttunut vielä se kaveripiiri, joka arvostaisi sitä että seurustelet naisen kanssa.

Kaipaat takaisin siihen suhteeseen, jossa tulit onnelliseksi, ja mietit miten osaisit tulla sujuiksi sen kanssa että seurusteletkin naisen kanssa. Mitä pelkäät menettäväsi, jos kerrot että rakkautesi, eroottisuutesi ja seksuaalisuutesi suuntautuu tähän naiseen? Mitä ajattelet vanhempasi sanovan, entä kavereiden? Käy mielessäsi kukin erikseen. Kuka heistä arvostaisi sinua lopulta entistä enemmän kertomasi jälkeen rohkeutesi vuoksi? Kenen silmissä arvostuksesi ei kummemmin muuttuisi? Kenen silmissä arvostuksesi romahtaisi? Mitä ajattelet näistä erilaisista suhtautumistavoista? Mitä ajattelet näiden ihmisten kyvystä arvostaa ihmistä sellaisena kuin hän on? Keiltä oikeasti haluat arvostusta ja millä hinnalla? Ehkäpä nämä kysymykset auttavat sinua tunnistamaan niitä ihmisiä joista voisi tulla se yleisö, joiden edessä voit ilmaista sitä onnea, jota seurustelusuhteeseesi on kuulunut ja ehkäpä vielä tulevaisuudessakin tulee kuulumaan. Kenestä voisit aloittaa?


Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys