Selaa kysymyksiä

Unelmia Muususta

Haluaisin.. On eräs Muusu, josta pidän.. Mutten oikeastaan tunne häntä kovin hyvin enkä tiedä tulenko tapaamaan häntä uudelleen. Hän oli vetäjänä yhdessä ryhmässä, jossa siis olin mukana. Nyt ko. ryhmä on ohi ja olemme fb-kavereita.. Ennen ryhmän loppumista sain tietää ettei hän tee parisuhteita, koska "ne ovat liian vaikeita" (en tarkkaa muista mitä hän sanoi). En tiedä haluanko tehdä asialle edes mitään, kuka voisi minunlaisesta pitää?! Vihaan kehoani, koen olevani ruma ja lihava, ugh, ja kasvoissani on aknea. Olen liian kuvottava ollakseni tuon kauniin Muusun kanssa.. Ja silti haluaisin..
Totta puhuakseni en edes tiedä mitä tässä kysyn.

Hei Rosean

Olet kohdannut ihmisen, johon haluaisit tutustua enemmän. Hän on herättänyt sinussa hyviä tuntemuksia ja haluaisit kokea niitä lisää hänen lähellään. Pelkäät kuitenkin ottaa häneen yhteyttä kun et pidä itseäsi tarpeeksi viehättävänä kelvataksesi hänelle.

Olet ollut ryhmässä, jota hän on vetänyt. Ilmeisesti hän on toiminut tehtävässään hyvin ja saanut sinussa aikaan hyviä tuntemuksia. Viestistäsi ei käy ilmi millaisesta ryhmästä oli kyse. Terapeuttisessa, mutta monessa muussakin, ryhmässä usein käy niin että ryhmäläiset ihastuvat ryhmän vetäjään ja se on hyvin luonnollista. Rakentaahan hyvä ryhmän vetäjä toiminnallaan turvallisuuden ilmapiiriä ja nähdyksi tulemisen kokemuksia. Toisaalta on niin, että ryhmän vetäjä on tehtävässään hieman toisenlainen kuin omissa ihmissuhteissaan. Ryhmän vetäjänä hän on olemassa ryhmää varten ja laittaa sivuun omat tarpeensa.

Kerrot olevasi hänen facebook –kaverinsa. Sen kauttahan voit välittää hänelle yksityisviestejä, eikö vain? Voisitko kertoa siitä millä tavalla olet pitänyt hänestä? Se voisi olla hyvää palautetta hänelle. Samalla toki joudut varautumaan siihen että hän ei ehkä halua läheistä suhdetta kanssasi – eikä ehkä juuri kenenkään kanssa juuri nyt. Silti voisi olla hyvä että saisit kerrottua hänelle sen, mitä hän on sinulle merkinnyt. Hyvä ryhmän vetäjä osaa kunnioittaa henkilökohtaista palautetta silloinkin kun se siihen sisältyy ihastumisen tunteita häntä kohtaan.

Miksi sitten kannattaa lähettää tällainen viesti, vaikka joutuu varautumaan siihen että se ei johda lähempään kontaktiin. Seksi että ihastumisessa ja sen ilmaisemisessa ei ole mitään väärin. Sen sijaan sillä, että arvioi itseään etukäteen vastenmieliseksi ja kelpaamattomaksi, tekee vain itselleen vahinkoa. Siinä sitä paitsi päättelee toisen puolesta mistä hän pitää ja mistä ei. Itsensä alentaminen ei auta ketään. Se että uskallamme kunnioittaa tunteitamme niin paljon että ilmaisemme niitä on hyvinvointiin olennaisesti vaikuttava tekijä. Ihastuminen toki paljastaa tunteemme, ja se voi tuntua pelottavalta. Mutta ihastuminen tekee meidät kaikki kauniiksi. Olethan huomannut sen!

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys