Selaa kysymyksiä

Miten kertoa itsestä

Olen yli 4-kymppinen mies ja seurustellut mieheni kanssa jo yli 10 vuotta. Olemme molemmat työpaikoillamme kaapissa.

Koen itse hyvin hankalaksi tilanteet, joissa tapaamisissa tai työpaikan sisällä esittäydytään ja kaikki kertovat ummet ja lammet puolisoistaan ja lapsistaan lemmikkejä myöten. Itse en koskaan kerro siviiliminästäni yhtään mitään ja tiedän kuulijoiden olevan kysymysmerkkinä.

Kaipaisin vinkkejä, miten esittäytyä ja kertoa itsestä jotenkin "parisuhde- ja sukupuolineutraalisti" tilanteen menemättä vaivautuneeksi ja ilman, että ilma on sakeanaan tenttaavia lisäkysymyksiä.

Valitettavasti työni on sellainen, että pelkään saavani lähdöt, jos homouteni tulisi julki - vaikka epäilen kaikkien sen jo aavistavan, mutta asiaa ei ikään kuin yhteisestä sanattomasta sopimuksesta mainita. Totuushan voi toki olla huoleni vastainen, mutta en haluaisi ottaa riskiä.

Tulossa on kesälomat ja kaikki kertovat suunnitelmistaan. Omassa tarinassani minä vaan jään muka yksin lomalle ja reissaan muka yksin jossain. Arrgh!

Hei
Kysymyksesi osuu varmasti monen homo/biseksuaalin ja transihmisen työpaillaan tai muussa sosiaalisessa yhteissään kokemaan näkymättömyyteen, silloin kun niissä vallitsee vahva hetero-olettamus ja ahtaat sukupuolikategoriat. Kahden eri sukupuolta olevan perustamaa parisuhdetta ja perhettä pidetään niissä itsestään selvänä odotusarvona ja niihin liittyvät ilot (ja jossakin myös surut) voidaan ottaa puheeksi. Kahden miehen tai kahden naisen suhteessa elävät ja ilman parisuhdetta elävät jäävät näissä keskusteluissa toisarvoiseen asemaan.

Vaikka Suomen lainsäädäntö on kriminalisoinut seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoleen liittyvän syrjinnän työelämässä, on edelleen monia työpaikkoja, jossa ihmiset pelkäävät joutuvansa eroamaan työstään tai tulevansa kiusatuksi homoseksuaalisuutensa tai transsukupuolisuutensa tultua työyhteisön tietoon. Tässä on työsuojeluorganisaatioilla sekä työnantaja- ja työntekijäjärjestöillä vielä työsarkaa.

Mietit sitä miten kertoa parisuhde- ja sukupuolineutraalisti itsestä. Suomen kielessä löytyy termit puoliso, avopuoliso ja kumppani, jotka ovat käytännössä sukupuolineutraaleja. Niistä ei voi suoraan päätellä kumpaa sukupuolta kumppani tai puoliso on. Tietysti jos muut käyttävät yksinomaan sukupuolisidonnaisia termejä kuten vaimoni, mieheni tai muita sukupuoleen sidottuja termejä (eukko, ukko, emäntä, isäntä) niin ja sinä käytät aina vaan puoliso tai kumppani –termiä, niin työtoverit voivat panna sen merkille. Toisaalta sen voi ymmärtää niin että arvostat puolisoasi ja haluat puhua hänestä arvostavasti ja suojella hänen yksityisyyttään. Jos olet jo pidempään ollut muitten mielissä sinkku niin puolison tai kumppanin puheeksi ottaminen voi toki herättää kiinnostuksen siitä että mistäs sellainen on löytynyt. Siihen voit vastata esim. että ”on se tuossa jonkin aikaan mukana ollut ja näyttää olevan kestävämpää laatua”. Jos taas yhteisössä jo aavistellaan, että elät samaa sukupuolta olevan kanssa, niin voi olla kaikille helpotus että otat vähitellen puheeksi sen mitä olet lomallasi tehnyt puolisosi kanssa tai mitä teillä on suunnitteilla. Se voi raikastaa työyhteisön ilmapiiriä.

Jossain toki voi vieläkin käydä niin, että samaa sukupuolta olevasta puolisostaan kertovalle sanotaan työpaikalla että pakkoko sitä on omasta homoseksuaalisuudestaan kertoa, eiväthän heterotkaan tee niin. Silloin voi vaan kysyä että kuka tässä nyt sen seksuaalisuuden ottikaan puheeksi. Tällaiset irrationaaliset homoseksuaalisuuteen liittyvät pelkoreaktiot on rinnastettavissa eri etnisiin ryhmiin kohdistuviin rasistisiin reaktioihin, joita työnantaja ei saa sallia työpaikalla.

Se, että ihminen voi halutessaan turvallisesti puhua työtovereilleen omasta yksityiselämästään (perhe, harrastukset, maailmankatsomus/uskonto jne.), edistää jaksamista ja yhteiseloa työssä. Silloin ihminen voi olla oma itsensä ja tulla sellaisena näkyväksi, jolloin hänen erilaiset voimavaransa pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Jaksamista ja työhyvinvointia taas vaarantaa se, että ihminen joutuu syrjinnän pelosta salailemaan jotain sellaista, joka on hänelle henkilökohtaisesti tärkeää, samalla kun muut voivat puhua vastaavasta asiasta avoimesti. Se ei ole myöskään työnantajan etu pitkän päälle. Syrjintää ja kiusaamista mahdollistava ilmapiiri heikentää koko työyhteisön hyvinvointia.

Toivottavasti löydät luontevan tilaisuuden lisätä ”puolisoni kanssa” johonkin lauseeseen jossa kerrot tekemisistäsi. Sinulla on senkin jälkeen oikeus säädellä sitä, miten paljon kerrot hänestä henkilönä, niin kuin muillakin työyhteisösi jäsenillä omista puolisoistaan. Kysehän on ennen kaikkea sinusta kokonaisena sosiaalisena ihmisenä.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys