Selaa kysymyksiä

Olenko FTM trans

Olen siis nyt 16v ja ainakin fyysisesti tyttö. Kahden edellisen vuoden aikana olen alkanut tuntemaam pientä ns. halua olla vastakkaista sukupuolta ja olo on vain pahentunut. Kavahdan kuullessani tytön nimeni tai kun minua kutsutaan tytöksi. Se tuntuu suurelta loukkaukselta. Jos mua kutsutaan pojaksi, olen aina erityisen ilahtunut :D oon tilanteesta suhteellisen ahdistunut, hermo kireällä ja masentunut. Pitäiskö hakea jotain apua? :( perheeni on hyväksynyt mut mutta tämä olo tekee hulluksi :(

Hei Miska

Olet viimeisen kahden vuoden aikaan, siis 14-vuotiaasta asti, tunnistanut halua olla vastakkaista sukupuolta ja ruvennut kavahtamaan sitä että sinua kutsutaan tytöksi. Koet että tilanne tekee sinut hulluksi ja kysyt piitäsikö sinun hakea jostain apua. Kerrot lisäksi että perheesi hyväksyy sinut sellaisena kuin miksi itsesi koet.

Se että vanhempasi hyväksyvät sinut, on todella hieno asia ja auttaa varmasti sinua jatkossakin kun otat selvää omasta identiteetistäsi. Ilman muuta sinun kannattaa hakea apua. Olisi hyvä että voisit rauhassa selvitellä sitä että oletko esim. transsukupuolinen tai muunsukupuolinen, vai onko kyse siitä että murrosiän myötä sinun identiteettisi on murroksessa, jonka suunta on vielä avoin. Tärkeää on että et jää tässä tilanteessa yksin vaan löydät sellaisen kontaktin jossa voit rauhassa tutkailla tuntemuksiasi, erilaisia reaktioitasi ja ajatuksiasi.

Transtukipisteen sivuilta löytyy nuorille suunnattu sivu: http://transtukipiste.fi/lapsille-ja-nuorille, johon kannattaa tutustua. Voisit myös soittaa meidän päivystykseen joka on avoinna (myös heinäkuussa) maanantaisin ja torstaisin klo 19 – 21 numerossa 055 300 2355. Päivystäjän kanssa voisit keskustella tarkemmin tilanteestasi ja hän voisi selvittää, mistä voit saada tarvitsemaasi selvittelytukea itsellesi.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys