Selaa kysymyksiä

Transmies: Löydänkö poikaystävän

Hei! Olen 22-vuotias, vasta hiljattain kaapista tullut transmies. Aion hankkiutua lähiaikoina tutkimuksiin ja toivon että saisin suhteellisen vaivatta diagnoosin ja reseptin testosteronia varten. En kaipaa leikkauksia, ne tuntuvat fyysisesti liian rajuilta ja riskialttiilta, ja uskon että hormonit riittävät tekemään kropastani sennäköisen kuin sen mielestäni kuuluu olla.
Pelkään kuitenkin muiden mielipiteitä kehostani. Olen homo, ja huolestuttaa etten koskaan löydä poikaystävää. Tiedän että monet transmiehet elävät onnellisesti homomiehinä muiden joukossa, mutta he kaikki vaikuttavat olevan hyvin maskuliinisia ja perinteisen komeita ja hoikkia ja lihaksikkaita, ja kaikki tuntuvat hankkiutuvan masektomiaan. Pelottaa etten ole koskaan tarpeeksi miehekäs tai että rintani ovat inhottava yllätys mahdollisille kumppaneille. Tuntuu melkein että minun pitäisi muuttaa kehoani tavoilla jotka eivät tunnu minusta hyvältä, ja lisäksi käyttäytyä ja pukeutua hypermaskuliinisesti, jotta olisin muille "tarpeeksi mies". Eikä sekään tietenkään riittäisi kaikille. En halua ruveta sellaiseen. Mikä neuvoksi?

Hei
Olet huolissasi siitä että jos kuuntelet sitä mikä sinusta tuntuu hyvältä suhteessa omaan kehoosi, niin seurauksena olisi se että et tulisi hyväksytyksi homomiehenä ja jäisit vaille miesystävää ja parisuhdetta. Huolesi on hyvin ymmärrettävä. On kuitenkin todella hyvä että kuuntelet itseäsi sukupuolenkorjausprosessin aikana ja kiinnität huomiota siihen mikä tuntuu sinusta oikealta ja omalta itseltä. Silloin tuet omaa sisäistä vahvuuttasi joka näkyy ulospäin selkeytenä ja kykynä puolustaa omia rajoja. Viestissäsi kerrot siitä miten näet muiden homoseksuaalisten (trans)miesten elävän onnellisesti homomiehinä muiden joukossa, kun he ovat perinteisellä tavalla komeita, lihaksikkaita ja heille on tehty rintojen poisto. Haluatko että sinuun ihastutaan vain perinteisten stereotyyppisten ulkonäkövaatimusten mukaisesti vai haluatko että sinuun ihastutaan sen vuoksi että olet itseäsi arvostava sensitiivinen persoona joka viihtyy omassa kehossaan ja antaa sen säteillä ympärilleen. Millaisiin ihmisiin itse ihastut? Mitä arvostat eniten miehissä ja mikä saa sinut tuntemaan halua päästä toisen lähelle myös seksuaalisesti. Onko kyse jostain ulkonäkökaavasta vai toisen tavasta olla oma itsensä? Toki moni homomies etsii miesystävää käyttäen ensisijaisesti vain perinteisesti miehisinä pidettyjä ulkonäkökriteereitä, mutta haluaisitko olla sellaisessa suhteessa, jossa ensisijaisena on jonkin ulkoisen standardin täyttäminen?

Suosittelen että tutkailet omaa miehisyyttäsi arvostavasti. Millainen mies koet olevasi ja mihin suuntaan haluat siinä kasvaa. Miehuus tai sukupuoli ei asusta lihaksissa tai sukuelimissä/rinnoissa, vaan se on paljon monisyisempi kokonaisuus joka voi ilmetä monin eri tavoin. On olemassa paljon ihmisiä, jotka etsivät seurakseen ihmistä, joka uskaltaa olla oma itsensä ja jonka seurassa voi itsekin avata oman monipuolisuutensa. Näin on varmasti myös miehissä jotka kaipaavat toisen miehen läheisyyttä. Eli sinun ei tarvitse sopeuttaa itseäsi jonkin ulkoa päin annettuun muottiin vaan voit rakentaa vähitellen itseltäsi tuntuvan ja näyttävän ihmisen. Silloin olet mitä todennäköisemmin se kiinnostava ihminen, mies johon joku mies vielä ihastuu sydänpohjiaan myöten!

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys