Selaa kysymyksiä

Kaapista tulo vanhemmille

Oon 15-vuotias transpoika. Tykkään jos mua kututaan Eliakseks.
Oon 10 vanhasta asti tiennyet mussa on jotain vikaa mut vasta 12,5 vuotiaana ymmärsin et kyse oli mun sukupuoli identteetistä. Oon poika joka on syntyny tytön kehoon. Tietenkin kielsin sen ja 13 vuotiaana kuitenkin tulin kaapista ystävilleni genderfluidina. se oli helppo termi vaikka väärä olikin.
Tänä kesänä riparin aikana aloin hyväksyyn itteeni. tiesin aina et olin trans. ennen tätä kesää en halunnu olla sitä. asiani kuitenkin oli se etten kestä enää pidempään. Oon saanu käsityksen et kirjeellä ois helpoin tulla kaapista vanhemmile joten nyt viiden yrityksen jälkeen en usko et saisin tätä paremmaks.
Kirjeessä selitän mu tilanteen ja jätin muutamia linkkejä hyville nettisivuille ja youtube-videoihin uppercasechase1:ltä, skylarkeleveniltä ja TransTastic kanavalta. En vaan tiedä millon ois hyvä hetki jättää se kirje keittiön pöydälle nin että molemmat vanhemmistani lukisi sen. Illalla en halua sillä tiedän etten pystyisi nukkumaan ja aamulla en halua koska he eivät välttämättä lukis sitä. Apua pliis?
haluisin tän viikon aikana saada tän pois alta. ja itsetuhoisuuteen taipuvana ihmisenä tää on aiheuttanu jo liian monii arpia ja tiedän että riski viiltää liian syvälle kasvaa joka kerta. en haluu kuolla. arvostaisin kovin jos saisin vastauksen mahd pian.

Hei

Olet suunnitellut kirjeen sisällön erittäin hyvin. Mietit nyt milloin olisi oikea ajankohta. Mietit iltaa tai aamua. Et maininnut viikonloppua. Olisi hyvä että kun annat kirjeen heille, heillä olisi riittävästi aikaa tutustua siihen ja sen herättämille tunteille. Miltä tuntuisi että antaisit kirjeen sellaisena päivänä jona vanhempasi ovat kotosalla. Sinä voisit joko mennä toiseen huoneeseen odottamaan tai vaikkapa tunniksi ulos kävelylle. Toinen vaihtoehto on antaa kirje ensin sille vanhemmalle jonka arvelet suhtautuvan viestiisi ymmärtävämmin. Sen jälkeen hän voi miettiä miten asia parhaiten otetaan puheeksi toisen vanhemman kanssa. Kirjeessä on hyvä mainita että vanhempasi ovat sinulle äärimmäisen tärkeitä ihmisiä ja että trassukupuolisuuden ja siihen liittyvän korjausprosessin kanssa eläminen onnistuu paljon paremmin silloin kun siihen saa tukea vanhemmiltaan.

Kerrot viestissäsi että olet ollut taipuvainen itsetuhoisuuteen, olet viiltänyt itseäsi useamman kerran ja sinulla on siihen liittyen arpia. Se kertoo siitä miten vakavasta ja sinulle tärkeästä asiasta on kyse. Ovatko vanhempasi huomanneet arpesi? Onko niistä keskusteltu kotona? Tietääkö joku muu niistä? Pohdin tässä sitä, onko sinulla tiedossa sellaista ihmistä, joka tietää tai jolle voisit kertoa mitä kaikkea sinä olet mielessäsi käynyt läpi ja joka ymmärtää olla tukenasi nyt ja tästä eteenpäin. Ellei sellaista vielä ole, niin mm. Helsingissä toimivalla Poikien talolla (poikientalo.fi) on kokemusta transpoikien tukemisesta. Sinuiksi palvelulla on tarjolla Chat-foorumeita, ks.: http://www.pirkanmaanseta.fi/sinuiksi-chatit-tukinetissa-syksyn-2015-aikataulu. Sinuiksi puhelinpäivystykseen soittamalla (maanantaisin ja torstaisin klo 19-12 numerossa 044 300 2355) saat lisätietoa siitä mistä juuri sinä voisit saada itsellesi asiantuntevaa tukea ja ymmärrystä.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys