Selaa kysymyksiä

Mistä löytää kaltaisiani tai jokin vertaisryhmä pk-seudulta???

Moi! Oon 15v. ja bisexuaali. Koitan tässä vielä tottua sen sanomiseen, vaikke se tuntuukin näin oudolta..
Haluaisin apuanne, sillä minua kiinnostaisi erityisen paljon muidenkin sukupuolivähemmistöjen (HLBT+) kanssa tutustuminen ja samaistuminen. En vain tunne ketään ikäistäni Helsingistä, joka olisi minunlaiseni. Googlasin monta tuntia vain erilaisia vertaisryhmiä enkä löytänyt yhtäkään pääkaupunkiseudulta mieluusti Helsingin keskustasta. En ole kaapista ulkonakaan vielä, eikä se minua haittaakaan, mutta haluaisin vain löytää jonkun ikäryhmästäni, joka käy tätä samaa juttua läpi. Pliis auttakaa! Pahinta on se kun tuntuu kuinka yksinäistä on kun ei pysty puhumaan muille minunlaisille sukupuolivähemmistöille. Missä ja milloin voisin heihin tutustua kasvotusten?? Olisin halunnut päästä viime kesäkuiseen Prideenkin muttei se ollut juuri sinä päivänä mahdollista. SOS!

Hei sinä bisexuaalinen teinittö

Toivottomuuteen ei syytä:

Nuorten Sateenkaarikahvila kokoontuu Harjun Nuorisotalolla keskiviikkoisin klo 17-20! (Dallapépuisto Aleksis Kivenkadun ja Teollisuuskadun välissä). Sateenkaarikahvila on auki kaikille nuorille, moninaisuus mielessä ja itsemäärittelyä/määrittelemättömyyttä kunnioittaen. Kahvilan FB-sivuilta löydät ajankohtaisimmat tiedot: www.facebook.com/nuortensateenkaarikahvila. Kahvilaan voi tulla kupille kahvia/teetä, nauttimaan tarjoiluista, tekemään läksyjä, juttelemaan tai vaikka pelaamaan muiden kanssa. Kahvilassa järjestetään myös lukupiirejä.

Lisäksi toimintakeskus Hapessa (Sörnäisten Rantatie 31 A, 4.krs) järjestetään sateenkaarinuorten iltoja syys- ja kevät-lukukausina joka lauantai klo 18–21. Illanvietot on vapaamuotoisia ja illan kulkua ohjaavaa nuorten vertaistoiminnan ohjaaja ja vapaaehtoiset ryhmänohjaajat. Nuorten illoissa ei tarvitse sanoa mitään mikäli ei halua, osallistua voi itselleen sopivalla tavalla. Tapana on pitää esittäytymis- ja kuulumiskierros iltojen alussa, jossa jokainen voi kertoa itsestään muutamalla sanalla. Rennon oleskelun ohella keskustellaan ajankohtaisista asioista, viikon tapahtumista tai jostain nuoria koskevasta asiasta. Illoissa voi yhdessä tai pienemmässä porukassa keskustella tai vaikka pitää elokuvaillan. Tapaamisiin osallistuu eri-ikäisiä nuoria, noin 13-25 vuotiaita, ja monenlaisia ihmisiä eri elämänkokemuksilla, keskusteluista voi saada neuvoja ja vinkkejä mieltä askarruttaviin asioihin.

Nämä ovat turvallisia tilanteita tutustua muihin HLBT+ ihmisiin!
Jussi Nissinen

Vastaa keskusteluun

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys