Selaa kysymyksiä

En tiedä. Kertoako vai ei?

Moi! Oon 15v. tyttö. Olen jo ajatellut, että sanoisinko mun yhdelle parhaimmalle kaverille että tykkään tytöistäkin. Haluaisin sanoo sen sillee 'rennosti,' et ei se ottaisi sitä nii isona asiana.. Mutta musta on pari kertaa tuntunut jos kertoisin siskoillekin? Äidille en ole vielä ihan valmis sanomaan mitään, koska tiedän jo valmiiksi että se ottaa sen väärin ja luulee et olen lesbo tai et olen ihan eri ihminen ja murrosikäkin siihen päälle vielä.. Olen nähnyt koulussa kiinnostavia tyyppejä ja aina miettinyt että onkohan nekin tällaisia kun mä? Mutta en vaan tiedä mitä sanoa. Haluisin vaan, että meidän koulussa tai jopa kadulla kävelis joku avoimesti HLBT+-nuori, jonka kanssa voisin tutustua ja olla oma itseni. Tuntuu jo tietoisestikin et suurentelen asioita mun päässä, mutta kun mulla on jo tarpeeksi stressiä ja huolia koulunkäynnistä ja kunnon ylläpitämisestä ja sitä vielä tämä?! Mua pelottaa. Sen takia puhun avoimesti vaan vertaisilleni esim. Instagramissa, Whatsappissa tai Kikissä. Nyt olen just löytänyt ihan loistavan iOS aplikaation HLBT+-ihmisille nimeltä Distinc.tt. Ainoo ongelma on se että sovelluksesta ei löydy ketään Suomesta. Voisiko joku kiva suomalainen avoimesti oma itsensä, perustaa sateenkaarikansalle oman sovelluksen iOS ja Androidille?? Jos Angry Birds on mahdollista, miksei tämäkin? Milloin päivitätte vertaisryhmien tietoja sivullenne? Tulisi nyt kovaan tarpeeseen! :)

Hei
Kaipaat todella paljon mahdollisuutta olla oma itsesi myös seksuaalisen suuntautumisesi osalta sellaisen ihmisen seurassa joka ei tee siitä suurta numeroa ja jonka seurassa sinun olisi turvallista olla. Toivot että joku läheisistäsi ymmärtäisi mitä kaipaat nyt elämässäsi ja että löytäisit, aluksi vaikkapa netin välityksellä, ihmisiä joihin voisit tutustua omana itsenäsi. Kaipauksesi ja niiden toteutuminen ovat todella tärkeitä hyvinvointisi kannalta!

Kun mietit kenelle lähipiirissäsi ensi kertoisit siitä että tykkäät myös tytöistä, niin mieti kuka olisi heistä kaikkein fiksuin ottamaan tämän tiedon vastaan. Ymmärrän hyvin sen että haluat sanoa sen rennosti, niin että siitä ei tule itseään isompi asia. Onhan tytöistäkin tykkääminen itse asiassa sinulle hyvin luonnollinen osa itseäsi eikä se sinua muuksi muuta. Mutta jos et voisi kenellekään kertoa tykkäämisistäsi, niin se johtaisi vähitellen siihen että et voisi olla avoimesti oma itsesi kenenkään seurassa. Siksi on hyvä avata asia turvallisesti askel askeleelta. Oli se sitten se yksi parhaista kavereistasi tai siskosi niin voit sanoa sen heille esim. niin näin. ”Mulle on tärkeetä saada olla oma itseni sun seurassa. Siks mä haluun että sä tiedät että mä tykkään sillain myös tytöistä. Siitä ei tartte tehdä mitään isoo numeroa, mä kyllä pärjään sen kanssa, eikä sitä tarvii kertoo muille. Pääasia että saan olla oma itseni sun seurassa.” Myöhemmin voitte sitten toki yhdessä jutella kenelle olisi hyvä seuraavaksi puhua asiasta.

Mistä sitten löytäisit itsellesi kavereita joilla on samanlaisia tuntemuksia ja pohdintoja kuin sinulla. Netin välityksellä sulla onkin jo ollut keskusteluja ja kaipaat että Distinct.tt :stä löytyisi myös suomalaisia. Sinuiksi palvelun kautta sinulla on mahdollisuus osallistua sateenkaarinuorille suunnattuun vertaischattiin Tukinetissä 13.10., 20.10., 10.11., 17.11., 8.12., 15.12. klo 18 – 20. Liveryhmiin osallistuminen on helppoa. Voit kirjautua Tukinetiin omalla anonyymillä käyttäjätunnuksella, kun olet täyttänyt lyhyen rekisteröitymislomakkeen. Saat käyttäjätunnuksen heti käyttöösi lähetettyäsi lomakkeen. Tervetuloa mukaan! Tukinettiin rekisteröityminen.

Helsingissä kokoontuu Nuorten Sateenkaarikahvila, joka on tapaamis- ja oleskelupaikka 13-29 -vuotiaille nuorille, moninaisuus mielessä ja itsemäärittelyä/-määrittelemättömyyttä kunnioittaen. Kahvila on auki keskiviikkoisin Harjun nuorisotalolla Dallapépuiston nurkalla klo 17-20. Kahvilassa voi nauttia kupillisen kahvia tai teetä, nauttia tarjoiluista, tehdä läksyjä, jutella tuttujen kanssa tai tutustua uusiin ihmisiin. Tampereella kokoontuu nuorten ryhmä keskiviikkoisin klo 17-19 Pirkanmaan Setan toimistolla osoitteessa Kuninkaankatu 15 A. Turun Setan nuorten toiminnasta löytyy kalenteri osoitteesta: http://www.tuseta.fi/toiminta/nuorten-ryhma/

Toivottavasti näillä tiedoilla pääset ainakin pätkän verran askel askeleelta kohti täydempää elämää omana itsenäsi!

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys