Selaa kysymyksiä

Naisten vaatteet

Olen 19 v mies. Saan todella paljon seksuaalista nautintoa naisten vaatteisiin pukeutumisesta. Minua kuitenkin huolettaa oikeasti tämän normaalisuus. Teen tätä siis vain kotona. Ennen nukkumaan menoa koen morkkista ja koen itseni hulluksi jne. Naisten vaatteisiin pukeutuminen antaa mulle kuitenkin kiihotusta ja hyvää oloa, mutta samaan aikaan pahaa oloa. Mistä se voi kertoa? Olen tilannut netistä naisten vaatteita. Haluisin enemmän ostaa oikeasta kaupasta. Mutta en ikimaailmassa kehtais, saatika sovittaa. Onko tämä tavallista/normaalia? Tai miten voisin toteuttaa paremmin fetissiä tai miten uskallan oikeeseen liikkeeseen ostamaan niitä. Kiitos jo etukäteen!

Hei

Saat todella paljon seksuaalista nautintoa naisten vaatteisiin pukeutumisesta, mitä olet tehnyt kotonasi. Se saa kuitenkin sinussa aikaan iltaisin myös pahaa oloa. Mietit mistä on kyse.

Kulttuurissamme miesten pukeutuminen on ollut paljon rajoitetumpaa kuin naisten. Tytöt voivat halutessaan panna päälleen poikien tai miesten vaatteista, ja nauttia siitä, eikä kukaan sitä paheksu. Sen sijaan jos poika panee päälleen tyttöjen tai naisten vaatteita niin sepäs herättää heti naureskelua ja kiusaamista. Vaatteisiin liittyy monilla eroottisia ja seksuaalisia tuntemuksia. Jokin vaate voi tuntua ihoa vasten kiihottavalta, sen kiilto tai pehmeys voi myös herättää näitä tuntemuksia. Osa on löytänyt mielihyvänsä jo hyvinkin nuorena ja osa esimerkiksi murrosiässä.

Naisten vaatteisiin pukeutumisen tuottamassa kiihottumissa voi jollakin olla kyse siitä että ko. vaatteet vaan tuntuvat niin hyviltä ja kiihottavilta. Silloin usein itsetyydytyksen jälkeen niistä haluaakin jo riisuutua. Silloin puhutaan fetissistä. Niitä voivat olla naisten alusvaatteet, sukat, korsetit. Niitä voivat olla myös nahka- ja kumivaatteet tai vaikkapa urheiluasut. Joillekin kyse voi olla myös siitä että pukeutumalla naisten vaatteisiin he voivat hetkeksi eläytyä naisena olemiseen ja siihen liittyvä mielihyvä on samalla myös seksuaalista. Silloin moni pitää naisen asua päällään myös mahdollisen itsetyydytyksen jälkeenkin.

Kerrot pahasta olostasi joka liittyy siihen kun olet pukeutunut naisten vaatteisiin ja nauttinut siitä seksuaalisesti. Olisiko kyse siitä että tyydytyksen jälkeen tunnet itsesi yksinäiseksi ja alakuloiseksi ja tyydytykseen liittyvät vaatteet näyttävätkin turhilta, ehkäpä vierailta. Siinä on usein iso kontrasti tyydytystä edeltävän kiihottumisen ja sen jälkeisen laskeutumisen välillä. Siinä yksinäisyyden tunne voi korostua. Moni myös häpeää sitä, että kiihottuu joistakin vaatteista niin paljon, ja pelkää, että jos muut saisivat tietää asiasta, niin joutuisi pilkan kohteeksi. Tämä johtaa helposti itseinhoon ja itsensä rankaisemiseen.

Silloin on hyvä muistaa, että ei ole tehnyt kenellekään mitään pahaa. Päinvastoin, on tehnyt itselleen hyvää. Vasta silloin on tehnyt itselleen pahaa, jos tämän takia ei enää uskalla tutustua ja ihastua ihmisiin. Olen joskus verrannut fetissejä elämää helpottaviin apuvälinesiin, jotka voivat tuoda lohtua ja helpotusta elämään. Niitä kannattaa arvostaa! Toisaalta on hyvä arvostaa myös itseään niin että hakeutuu sellaisten ihmisten luo, joiden seurassa on hyvä olla. Niin ettei eristy rakkaan apuvälineensä kanssa muiden ulottumattomiin.

Muista että sinulla on täysi oikeus hyviin hetkiisi joita saat pukeutumalla naisten vaatteisiin. Arvosta niitä kauniita hetkiä, koska sinä tarvitset niitä. Tee niistä itsellesi mahdollisimman täyteläisiä kokemuksia! Ja pidä itsestäsi muutenkin hyvää huolta ja kuuntele tarpeitasi.

Mietit sitä että miten uskaltautuisit ostamaan naisten vaatteita oikeasta kaupasta. Monissa isoissa vaatekaupoissa myyjät voivat olla hyvinkin tottuneita siihen että on miehiä jotka haluavat ostaa myös itselleen naisten vaatteita. Ongelma taitaakin usein olla siinä että itsellä ei pokka pidä. Vaatteiden hypistely voi aiheuttaa erektion ja punastumisia. Sinun kannattaa olla yhteydessä DeramwearClubiin. Siellä on lukuisia transvestiittimiehiä, joilla on tietoa naisten asusteita myyvistä kaupoista, joiden myyjät suhtautuvat asiallisesti miesasiakkaisiin. Ks http://www.dreamwearclub.net/. Dreamwearclubista voit löytää itsellesi myös vertaistukea ja lupaa olla oma itsesi.

Jos pukeutumisasia tai siihen liittyvät pahat olot häiritsevät sinua edelleen, niin hakeutuminen seksuaaliterapeutin vastaanotolle voi auttaa sinua asiassa eteenpäin. Voit ottaa yhteyttä vaikkapa Sexpo-säätiöön, josta voi saada ilmaista seksuaalineuvontaa ja maksullista seksuaaliterapiaa. Siellä osataan kertoa myös muualla Suomessa olevista palveluista. Ks: www.sexpo.fi

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys