Selaa kysymyksiä

Väljä reikä

Olen 44 v cd tytsy. Tykkään pitkistä panoista, joissa peräsuolessa voi olla pari dildoa ja miehen kalu. Tykkään myös fistauksesta ja paikkani ovat kovilla pitkiä aikoja. Joskus pidän isoa tappia (80 mm) sisällä koko päivän. Reikäni on löystynyt tosi paljon ja minua huolestuttaa palautuuko reikä yhtään jos lopetan anaalileikit. Mitä asialle voi tehdä?

Hei!
Kerrot että peräaukkosi ja –suolesi on kovilla pitkiäkin aikoja ja olet todennut että reikäsi on löystynyt tosi paljon. Nyt olet huolissasi siitä jääkö anaalisi löysäksi näiden leikkien seurauksena.

Suolistohan on hyvin joustava rakenne, mutta sulkijalihakset, joista ulompi on peräaukon kohdalla ja toinen hieman sisemmällä, ovat joutuneet pitkäkestoisissa anaalileikeissäsi kyllä koville. Oletko huomannut vaikeuksia ulosteen pidättämisessä? Jos et, niin tilanne ei ehkä ole vielä hälyttävä, mutta sinun kannattaa vakavasti harkita leikkiesi olennaista vähentämistä ja miedontamista tai niistä vähitellen luopumista välttyäksesi ns. anaali-inkontinessilta eli ulosteen pidättämisvaikeudelta. Suosittelen että käyt tarkistuttamassa sulkijalistasi tilanteen yleislääkärillä tai lääkärillä joka on perehtynyt inkontinessi-ongelmien hoitoon. Lääkärin tehtävänä ei ole moralisoida asiakkaiden seksuaalista käyttäytymistä vaan diagnosoida terveysriskit ja -ongelmat sekä määritellä mahdollinen hoidon tarve ja hoitomuoto.

Onneksi sulkijalihaksia, jos niissä ei ole repeytymiä, voi treenata siinä kuin muitakin lihaksia. Sulkijalihasten kuntoa voit treenata lantionpohjan lihasharjoituksella ks. http://www.tena.fi/ammattihoitajat/inkontinenssin-hallintakeskus/eri-inkontinenssityypit-ja-aiheuttajat/pelvic-floor-exercise/ . Jos taas on käynyt niin että sulkijalihaksiin on tullut palautumattomia repeytymiä, joiden seurauksena on vaikeus pidättää ulostamista, niin silloin kyseeseen voi tulla niiden leikkaushoito. Siitä saat yleistietoa tästä lääkäreille suunnatusta artikkelista: http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/arkisto?p_p_id=Article_WAR_DL6_Articleportlet&p_p_action=1&p_p_state=maximized&viewType=viewArticle&tunnus=duo97787

Oletan että anaalileikit ovat tuoneet sinulla paljon vahvaa nautintoa. Olet ehkä tullut niistä jonkin verran riippuvaiseksikin. Olen iloinen että otat nyt huomioon myös oman terveytesi ja kehosi joustavuuden rajat, niin että voit nauttia myös tulevista vuosista täysin rinnoin.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys