Selaa kysymyksiä

Mietteitä

Hei olen Pohjois-Suomesta päin oleva 20 vuotias nainen. Olen alkanut miettimään olenko bi tai lesbo. Täällä päin ei ole paljonkaan lesboja tai biseksuaaleja, joten minua vähän niin kuin pelottaa tulla ulos jos olen. Olen ollut useasti ihastunut ja rakastunutkin yhteen mieheen. Mutta parisuhteessa en ole ollut. Niin tyhmältä kuin kuulostaakin, katsoin miehen ja naisen alaston kuvaa ja naisen kuva sai minut ns. enemmän käyntiin. Kun mietin lapsuuttani, minulla oli enemmän poikapuoleisia kavereita ja leikin heidän kanssaan. Olinkin enemmän poikamainen kuin tyttömäinen. Voiko tuollaista sitten edes verrata en tiedä. Halusin joltain apua tähän pohtimiseen ja vähän vertaistukea.

Hei

Pohdit omaa seksuaalista suuntautumistasi. Olet huomannut että naisen vartalon katsominen saa sinut enemmän käyntiin kuin miehen vartalo. Lapsuudessasi olit enemmän poikamainen ja leikit poikien kanssa. Tällaisia kokemuksia on ollut monilla myöhemmin itsensä lesboksi tai biseksuaaliksi samaistuvilla naisilla. Poikamaisia leikkejä on toki ollut myös heteronaisilla. Toisaalta kerrot että olet ihastunut miehiin ja rakastunutkin yhteen heistä. Tämä kertoo että sinussa on heteroseksuaalinen puoli, mikä löytyy toki myös monilta bi-naisilta ja lesbolta. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet että naisilla seksuaalinen suuntautuminen on paljon joustavampi ja laveampi kuin miehillä.

Sinua pelottaa tulla ulos omana itsenäsi, naisena, jolla on seksuaalisia tuntemuksia ja ihastumisia niin miehiä kuin naisiakin kohtaan. Kaipaat siihen pohdinta-apua ja vertaistukea. Rovaniemen Setan ryhmätoiminnasta saat tietoa osoitteesta: www.rovaniemenseta.fi/ryhmatoiminta/ ja Oulun Setan ryhmätoiminnasta osoitteesta: www.oulunseta.fi/sivu.php?p=7. Voit myös soittaa meidän päivystykseen joka on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 19 – 21 numerossa 044 300 2355. On todella tärkeää että saat jutella tuntemuksistasi ja ajatuksistasi turvallisessa seurassa.

Yksi vaihtoehto on osallistua vertaistuki-chatiin: Sinuiksi-chat sateenkaari-ihmisille: Sateenkaarinuorten keskustelu 17.11., 8.12., 15.12. klo 18 – 20. Liveryhmiin osallistuminen on helppoa. Voit kirjautua Tukinetiin omalla anonyymillä käyttäjätunnuksella, kun olet täyttänyt lyhyen rekisteröitymislomakkeen. Saat käyttäjätunnuksen heti käyttöösi lähetettyäsi lomakkeen. Tervetuloa mukaan! Tukinettiin rekisteröityminen www.tukinet.net/rekisteroityminen.tmpl.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys