Selaa kysymyksiä

Seksin turvallisuus videochattissä

Hei! Syyllistyykö siinä johonkin rikokseen jos on vaikka jossain nettivideochattipalvelussa masturboinut 13-15vuotiaan kanssa? Ei siis mitään pakotettua vaan nuoremman ehdotuksesta? Itse olen 16vuotias. On tullut pari kertaa sellaisia ehdotuksia ja olen aina lähtenyt pois koska en ole tiennyt onko se oikein. Olen hieman bi.

Hei
Sinua on pohdittanut se, syyllistytkö rikokseen jos osallistut nettivideochatin välityksellä seksikontaktiin 13 – 15 vuotiaan kanssa vaikka se tehtäisiin tämän aloitteesta.

Suomessa seksikontaktien suojaikäraja on 16 vuotta. Se tarkoittaa että yli 16 vuotias ei saa olla seksikontaktissa alle 16 –vuotiaan kanssa. Tämä siis siitä riippumatta tapahtuuko seksikontakti netin välityksellä tai fyysisenä kontaktina. Tekoa arvioitaessa otetaan kuitenkin huomioon henkilöiden ikäero. Jos ikäero on pieni, niin seksikontaktia ei sinällään katsota rikokseksi. Käytännössä sitä, että 16 vuotias on seksikontaktissa 14/15 –vuotiaan kanssa niin että se tapahtuu kummankin tahdosta, ei katsota rikokseksi.

Chattikontakteissa kannattaa kuitenkin olla hyvin varovainen ja harkitsevainen seksin suhteen, niin kuin olet ollutkin. Nettivideochattiin kun liittyy monia riskejä. Chatissa on joskus vaikea arvioida toisen todellista ikää. Näin voi tahtomattaan joutua mukaan johonkin rikostutkimukseen jos kumppanisi on alaikäinen ja hänellä on ollut seksikontakteja sinua vanhempien aikuisten kanssa chatissä ja se on tullut poliisin tietoon. Chatissa voi olla myös ihmisiä, jotka houkuttelevat seksikontaktiin nuorten kanssa voidakseen vain myöhemmin kiristää kuvamateriaalilla. Vastapuolen luona voi olla myös muita ihmisiä joille tulee videochatissä paljastaneeksi itsensä. Toisin sanoen videochatti ei ole läheskään aina turvallinen ympäristö seksin harjoittamiseen. Se on turvallista vasta kun on ensin kasvokkain tutustunut toiseen ja siinä on muodostunut keskinäinen luottamus kummankin tarkoitusperistä ja muista kontakteista.

Kerrot olevasi hieman bi. Oletan että haluat kokea mitä seksi on samaa sukupuolta olevan kanssa. Samaa sukupuolta olevan löytäminen seksikontaktiin onkin netissä paljon helpompaa ja sosiaalisesti turvallisempaa kuin kasvokkain. Varsinkaan pojan ole kovin helppoa mennä sanomaan toiselle pojalle kasvokkain, että oot hyvän näköinen ja olis kiva harrastaa seksiä sun kanssa. Siinä kun toisen reaktio voi olla melkein mitä vain. Yksi tapa tutustua samaa sukupuolta olevaan voisi olla tutustua häneen ensin netissä ja sopia tapaamisesta kasvokkain jonnekin julkiselle paikalle, esim. kahvilaan. Siinä voi sitten rauhassa tutustua toiseen ja varmistua tämän iästä ja motiiveista ja jos hyvältä tuntuu niin sen jälkeen sopia vaikkapa eroottisesta videochatistä. Turvallisinta itsellesi olisi jos tämä kaveri on myös vähintään 16 –vuotias, niin riski joutua mukaan johonkin selvittelyyn vähenee entisestään.

Turvallisia eroottisia kohtaamisia toivottaen

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys