Selaa kysymyksiä

En tiedä ''mikä'' ja/tai kuka olen?

'' Mikä'' ei ole varmaan tarpeeksi kuvaava sana tähän, mutta yritetään. En tiedä olenko hetero vai bi? Pidän pojista ja tytöistä.
Ihastuin erääseen tyttöön ja poikaan. Asiat menivät monimutkaisiksi ja tunteet loppuivat. Ja nyt olen ihastunut taas poikaan ja siihen samaiseen tyttöön. Välillä minusta tuntuu, että on outoa olla ihastunut tyttöön? Mutta sitten taas ei.
(olen siis itsekkin tyttö.) Eh... Osaisiko joku auttaa?

Hei
Olet ihastunut sekä poikaan että tyttöön. Se kertoo sinun kyvystäsi kokea vahvoja myönteisiä eroottisia tunteita ihmisiin riippumatta heidän sukupuolestaan. On todella harmi, että jos tunteet sattuvat kohdistumaan samaa sukupuolta olevaan, niin sitä ei pidetä kulttuurissamme vieläkään aivan yhtä arvokkaana asiana kuin sitä että ne kohdistuvat toista sukupuolta olevaan. Siksi moni pelkää ilmaista niitä, koska pelkää kiusaamista tai muita kielteisiä reaktioita. Nämä kielteiset reaktiot voivat tulla myös sisältä käsin, koska suuri osa meistä on sisäistänyt sen kulttuurisen normin että tytön kuuluu ihastua poikaan ja pojan tyttöön, ja että ihastuminen samaa sukupuolta olevaan olisi jotenkin outoa tai luonnotonta.

Hyvin monella ihmisellä on kyky ihastua sekä vastakkaista että samaa sukupuolta olevaan ihmiseen. Se on siis ihan tavallista. Tämä kyky on tavallista etenkin nuoruusvuosina. Osalla sitten ihastumiset ajan myötä kallistuvat enemmän tai yksinomaan jompaankumpaan sukupuoleen, mutta osalla tämä kyky säilyy läpi elämän.

Se että ihastuu rinnakkain samanaikaisesti sekä vastakkaista että samaa sukupuolta olevaan on varmasti paitsi ihanaa niin samalla myös hankalaa. Vaikka hyväksyykin sen että kohde voi olla myös samaa sukupuolta, eli sinun tapauksessasi toinen tyttö, niin se että tunteet kohdistuvat samaan aikaan kahteen ihmiseen, voi tuntua päätä sekoittavalta ja aiheuttaa erilaisia tunnekuohuja ja kysymyksiä. Voinko ilmaista tunteeni? Kummalle niistä? Vai kummallekin? Kenelle voin kertoa asiasta? Mitä muut ajattelevat siitä että minulla on kaksi ihastusta? Usein ihastuminen on yhtä aikaa ihanaa ja hankalaa, koska kyse on voimakkaista henkilökohtaisista tunteista, joissa omat syvät tarpeet tulevat pintaan. Olisi hyvä että löytäisit jonkin luotettavan ystävän, se voisi olla myös luotettava ja ymmärtävä aikuinen, jolle voisit kertoa ihanista tunteistasi. Silloin niiden kanssa olisi hieman helpompi elää.

Ellet löydä tällaista luotettavaa ystävää niin yksi tapa keventää oloasi on mennä e-talon sivustolle: e-talo.fi. Siellä on mahdollisuus keskiviikkoisin 18 – 20 kahdenkeskiseen chattiin sellaisen aikuisen kanssa, jolle seksuaalisuuteen, seksuaaliseen suuntautumiseen ja seurusteluun liittyvät asia ovat turvallisesti tuttuja aiheita.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys