Selaa kysymyksiä

Miksi epäröin

Ensinnäkin kerron pientä kontekstia. Olen aina puolustanut vähemmistöjä, varsinkin seksuaalisuus- ja sukupuoliasioissa. Kun menin yläkouluun, minusta ja yhdestä luokkatoveristani(tyttö) tuli parhaat kaverit. Aluksi minulle tuli pieniä 'hupsuja' ajatuksia, kuten 'Mitä jos nyt ottaisin hänen kädestä kiinni?', 'Mitä jos nyt pistäisin käsivarteni hänen ympärille?' ja 'Mitä jos nyt ottaisin häntä vyötäisistä?'. Pikkuhiljaa huomasin, että ajatuksista tuli haluja. Tunteista tuli suurempia, vaikuttavimpia ja riskeeraavia. Ne kasvoivat ja laajenivat ja aina kun katsoin häntä, minulle tuli miellyttävä, mutta samalla kahlittu olo. Kerran en kestänyt enempään ja kerroin yhdelle kaverilleni. Olo helpottui, mutta noin viikon jälkeen tunteet palasivat ja pahentuivat entistä enemmän. Aloin tosissani unelmoida suhteesta tämän ystävän kanssa ja kosketuksen vastustaminen oli mahdotonta. Lopulta kerroin ihastuksen kohteelle. Ajat olivat olleet hankalia, joten aloin jopa itkemään, mutta hän otti asian rauhassa vastaan. Me olemme vieläkin ystäviä, mutta valitettavasti enempää meistä ei voi koskaan tulla. Hänelle kertomisen jälkeen ei ole ollut niin paljon ongelmia tämän kanssa, mutta jos ajattelen sitä, alan taas tärisemään ja tuntemaan lämpöä sisällä.

Olen nyt hyväksynyt itseni lesbona. Kaverini tietävät ja olen facebookissa pistänyt tietoihini olevani kiinnostunut naisista, mutta perheeni ei tiedä. Kuitenkin tiedän, että he hyväksyvät minut ja olen päättänyt, että esittelen heille tyttöystäväni normaalisti, kun sellaisen saan. Ei tarvitse käskeä heitä istumaan ja selittää että tykkään tytöistä. Mutta aina välillä epäröin seksuaalisuuttani. Joskus mietin, että olinko väärässä ja että olen hetero, vai olenko ehkä bi, vai mahdollisesti aseksuaali. Minua saa epäröimään joskus se, että ajattelen joidenkin miesten olevan söpöjä tai komeita jne. mutta en kuitenkaan tunne haluavani suhteeseen kenenkään miehen kanssa. Aseksuaalia olen miettinyt, koska minua ei seksi kiinnosta ollenkaan. Se on hyvin mahdollista, että se on vain ikäni takia, mutta silti epäröin. Kiihotun kyllä 'melko useinkin' mutta itse seksi ei kiinnosta, ei miesten eikä naisten kanssa.

Olen melko varma olevani lesbo, mutta eihän ne ongelmat siihen lopu, ei ne koskaan. Olen ensimmäistä kertaa elämässäni kauhistellut sitä, että olen yksin ystävänpäivänä. Haluaisin suhteeseen suuresti, mutta silti tunnen olevani liian nuori siihen. Mutta no, jos siihen haluan ja osaan pitää huolta itsestäni, kai minä ihan hyvin pystyisin, mutta en tiedä miten löytäisin ketään. Uskoakseni olen liian nuori nettideittailuun ja varsinkin baariin menemiseen. Olen miettinyt, että voisin mennä Setan nuorten sateenkaarikahvilaan, mutta ajat eivät sovi minulle. En voi kysyä apua keneltäkään tutulta, koska tunnen vain muutamaa homoa/lesboa/mitätahansa enkä ole tavannut heitä vuosiin (ja he ovat myös paljon minua vanhempia miehiä).

Toivottavasti voisitte auttaa minua jossain. Viestistä tuli aika pitkä... No enempää en osaa sanoa. Kiitos etukäteen.

Hei!

Olet avoimin mielin tutkaillut omia ’hupsuja ajatuksiasi’ ja ihastumisen tuntemuksiasi ja muutenkin pyrit olemaan rehellinen itsellesi ja muille. Siinä sinulla on hyvät eväät täyteläiseen elämään – vaikka juuri nyt tunnetkin yksinäiseksi, kun sinulla ei ole vielä rakasta tyttöystävää. Olet päätynyt määrittelemään itsesi lesboksi ja olet sinut sen kanssa. Tosin pohdit, oletko mahdollisesti sittenkin hetero bi tai aseksuaali. Sekin aikanaan joko varmistuu johonkin suuntaan. Tärkeintä on, että olet valmis tutkailemaan tuntemuksiasi etkä jää yksin niiden kanssa. Seksuaalisten suuntautumisten rajat eivät ole jyrkkiä. Lesboksi itsensä mieltävä voi pitää joitakin miehiä komeina ja hetero voi ihastua samaa sukupuolta olevaan ystäväänsä.

Aseksuaalisuudesta muutama sana. Se kun helposti jää muiden seksuaalisten suuntausten varjoon. Varmaan tiedätkin sen, että aseksuaalisuus on siis seksuaalisen suuntautumisen muoto, siinä seksuaalisuus ei vaan suuntaudu miehiin eikä naisiin, mutta ihminen voi kokea kehossaan ja mielessään seksuaalisia tuntemuksia ja voi harrastaa vaikkapa itsetyydytystä. Aseksuaalilla voi olla romanttisia tuntemuksia joko samaa tai eri tai kumpaakin sukupuolta oleviin ilman seksuaalista virittymistä.

Ajankohtainen huolesi liittyy siihen, että tunnet itsesi yksinäiseksi, kun sinulla ei ole vielä seurustelusuhdetta. Toisaalta toteat fiksusti, että pitämällä itsestäsi huolta asia varmasti aikanaan järjestyy. Tähän minäkin uskon. Nyt ikäsi kuitenkin tuo siihen vielä omat haasteensa. Mainitset Setan nuorten sateenkaarikahvilan. On todella harmi, että sinulla on sen suhteen aikatauluongelmia. Saisitko niitä aikatauluja jotenkin tilapäisesti muutettua? Yksi tapa saada kontakteja muihin nuoriin on osallistua Sinuksi palvelun sateenkaarinuorille suunnattuun vertaischattiin, joita on 9.2., 16.2., 8.3. ja 15.3., 12.4, 19.4, 10.5. ja 17.5. klo 18 -20. Liveryhmiin osallistuminen on helppoa. Voit kirjautua Tukinetiin omalla anonyymillä käyttäjätunnuksella, kun olet täyttänyt lyhyen rekisteröitymislomakkeen. Saat käyttäjätunnuksen heti käyttöösi lähetettyäsi lomakkeen osoitteessa: https://www.tukinet.net/rekisteroityminen.tmpl Chatin kautta voit löytää muita nuoria ja vaihtaa ajatuksia heidän kanssaan. Eli chattiin pääsee sitten yllä mainittuina aikoina osoitteessa tukinet.net.

Jos kaipaat välillä romanttista lukemista, niin voin suositella Heli Krugerin kirjaa Olen koskettanut taivasta. Siinä lesbo urhelijatyttö rakastuu toiseen urheiljatyöttöön. Tämä toinen ei kuitenkaan ole lesbo mutta heistä tulee mitä parhaat ystävykset.

Ihania löytöretkiä ja tutustumisia toivottaen

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys