Selaa kysymyksiä

..oon miettinu jonkin aikaa kuka oon

Mä olen miettinyt jonkun aikaa jo, kuka mä olen. Mähän synnyin ikävä kyllä pojaksi, ja nyt omassa päässä on pikkuhiljaa alkanut asiat selviään. Kohta vuosi (?) sitten olen alkanut meikkaamaan enemmän, pukeutumaan naisellisemmin ja yleensä mua luullaankin tytöksi. Mua ahdistaa mun vartalo, karvat ja se että mulla ei ole rintoja ja kunnollista lantiota & vyötäröä.

Mutta en ole uskaltanut kertoa kenellekään tuntemuksistani. Uskon että kaikki ottaisi tosi hyvin ja tällee, mutta en vaan uskalla. En tiedä kenelle uskaltaisin kertoa ensimmäisenä, koska mua pelottaa super paljon, että jos ne hylkääki mut..

En tiedä mitään, mua ahdistaa mennä koulussa liikuntatunnille, vessaan ja kaikkialle mihin pitää mennä tiettyyn sukupuolelle suunnattuun paikkaan. Pidän itseäni tyttönä enemmän kuin poikana, mutta en uskalla mennä esim. naisten veskiin, minkä takia yleensä vältän käymistä julkisissa wc-tiloissa ja tämmöisissä.

Olen aika yksin tämän asian kanssa, en ole kertonut kellekään ja tämä on eka kerta, kun kirjotankaan mihinkään, toivon saavani jonkinlaista apua ja mielenrauhaa :/

Hei!

Todella hyvä että päätit kirjoittaa tänne. Tämä on yksi askel kohti sitä, että voit vapaammin ja turvallisemmin elää omana itsenäsi sinulle läheisten ja merkittävien ihmisten parissa.
Olet siis noin vuoden ajan antanut itsellesi luvan tuoda esiin naisellisia piirteitäsi ja mielitekojasi. Samalla ristiriita suhteessa omaan vartaloosi on kasvanut. Lisäksi ne tilanteet, joissa ihmisten pitää valita ovi sukupuolen mukaisesti (kuten wc) ovat varmasti hankalia, samoin kuin liikuntatunnit. Niissä kun et voi vielä valita käyttäytymistäsi sisintäsi kuunnellen, tai jos niin tekisit niin, seuraukset voisivat olla hankalia.
Olet vielä todella yksin asian kanssa. Siihen kaipaat muutosta. Olet varmaankin jo miettinyt, kenelle ekaksi kertoisit siitä, millaiseksi itsesi koet ja mitä kohti haluat siinä edetä. Voisiko se olla joku perheesi jäsenistä tai tuntemistasi aikuisista? Tai sitten kavereista se, johon voit todella luottaa. OIisi hyvä, että voisit itse aina päättää, keille muille kerrotaan ja keille ei. Niin että ”homma pysyy hanskassa” ja etenee askel askeleelta. Näin säästyisit asiattomilta reaktioilta. Siinä ei todellakaan ole mitään hävettävää, mitä olet, vaan kysymys on siitä, että edelleen osa ihmisistä ei vaan osaa ottaa näitä asioita toista arvostaen ja tämän yksityisyyttä kunnioittaen. Eli pelkosi on ymmärrettävä, vaikka toisaalta uskotkin, että enemmistö ottaa asian hyvin. Siksi tämä vähittäinen eteneminen lisää turvallisuuden tunnettasi.
Vertaistuki on yksi merkittävä voimavara tällaisissa tilanteissa. Kun tapaa kasvotusten tai netin välityksellä toisia nuoria, jotka kokevat syntyneensä väärään sukupuoleen tai muulla tavoin pohtivat omaa sukupuolikokemustaan, niin oma yksinäisyyden tunne vähenee merkittävästi. Siinä voi kuulla toiselta itselle tuttuja ajatuksia ja kokemuksia, mikä tuntuu todella helpottavalta. On kuin olisi löytänyt uuteen kotiin. Sinuiksi palvelulla on sateenkaarinuorille suunnattu vertais-chat 9.2. ja 16.2., 8.3., 15.3., 12.4, 19.4., 10.5. ja 17.5. klo 18 – 20 ja vertais-chat transihmisille ja sukupuoltaan pohtiville 29.2, 28.3, 25.4, 30.5, 27.6. klo 18 – 20. Näihin Liveryhmiin osallistuminen on helppoa. Voit kirjautua Tukinetiin omalla anonyymillä käyttäjätunnuksella, kun olet täyttänyt lyhyen rekisteröitymislomakkeen. Saat käyttäjätunnuksen heti käyttöösi lähetettyäsi lomakkeen osoitteessa: www.tukinet.net/rekisteroityminen.tmpl.

Transtukipisteellä on nuorille transihmisille ja sukupuoltaan pohtiville kasvokkain toimiva vertaisryhmä ja mahdollisuus henkilökohtaiseen chattiin. Niistä saat tietoa osoitteesta http://transtukipiste.fi. Ko osoitteesta saat tietoa myös eri puolilla Suomea kokoontuvista vertaisryhmistä, jotka on suunnattu transihmisille ja sukupuoltaan pohtiville. Transtukipisteen sivuilta löytyy tarvittaessa asiatietoa myös omille vanhemmille ja muille läheisille.

Jos haluat pohdiskella ääneen seuraavia askeliasi, niin sukupuolen moninaisuuteen perehtynyt päivystäjämme on käytettävissäsi maanantaisin ja torstaisin klo 19 – 21 numerossa 044 300 2355.

Sinun ei siis tarvitse enää pohtia asioistasi yksin!

Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle apua ja pääset vähitellen elämään vapaammin ja turvallisesti omana itsenäsi.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys