Selaa kysymyksiä

Mieheni on ollut hirviö

Olen ollut jo muutaman vuoden onnellisesti naimisissa mieheni kanssa. Mieheni on aina ollut ainutlaatuinen ja täydellinen silmissäni ja jo suhteen alkuvaiheessa vakuutti minulle, että on erilainen kuin muut miehet, koska tiesi että suhtaudun miehiin epäillen enkä luottanut miehiin omien huonojen kokemusten perusteella. Siinä sitten mentiin naimisiin parin vuoden seurustelun jälkeen ja nyt oltu jo muutama vuosi ERITTÄIN onnellisesti naimisissa ja alettu lapsia suunnittelemaan kunnes mieheni tiputti maailmani romuttavan pommin niskaani. Sain tietää tästä, koska jostain syystä tunsin voimakasta tarvetta kysyä asiasta. Ennen minua hän( silloin 20-30v) on tuntenut vetoa alaikäisiin tyttöihin, kuulemma yläasteikäisiin. Ajatus tyttöjen ulkonäöstä ja viattomuudesta on kiehtonut. Ei koskaan ole tehnyt mitään, esimerkiksi katsonut lapsi pornoa tai lähestynyt alaikäisiä, koska on aina tiennyt asian vakavuuden, mutta ajatuksen tasolla silti ollaan oltu. Minulle tämä on automaattinen pedofiilin leimaus! Kuulemma tunne on täysin kadonnut minut tavattuaan. Ja kuulemma hän pystyy olemaan varma ettei sellaisia ajatuksia enää ikinä tule. Tiedän, ettei suhteemme tule enää ikinä olemaan samanlainen, mutta miksi silti tuntuu niin vaikealta luopua ihmisestä jonka vuoksi olisi ollut valmis kuolemaan ja rakkaus on ollut elämää suurempaa ja taianomaista? Onko miehillä tuollaiset asiat normaaleita? Onko kyse pedofiliasta? Voiko pedofiliasta parantua? Tarvitseeko minun hävetä itseäni jos valitsen jatkaa avioliitossani?

Mitään rikosta ei siis ikinä ole tapahtunut ja tiedän, ettei ikinä tulisi tapahtumaankaan, koska tiedän mieheni olevan järkevä ihminen joka erottaa oikean väärästä. Ja jos kyse olisi jostain muusta miehestä olisin sitä mieltä, että kuhan EI IKINÄ TEE mitään niin kaipa se on jokaisen oma asia, mutta nyt on kyse omasta miehestä. En pysty kertomaan kenellekään asiasta ja tarvitsen kipeästi jonkun mielipiteen, että pystyn tekemään joitakin päätöksiä tulevan suhteen. Tällä hetkellä olen täysin hukassa ja avuton.

Hei
Ymmärrän huolesi miehesi suhteen. En tiedä oletteko vielä yhdessä. No joka tapauksessa: On hyvä, että miehesi päätti olla sinulle rehellinen, vaikka se tuottikin sinulle valtavan järkytyksen. Tuntematta sen paremmin miestäsi minun on vaikea sanoa muodostaako hänen mieltymyksensä yläasteikäisiin tyttöihin riskin parisuhteelle ja lapsille. Tässä kuitenkin hieman faktatietoa. Seksuaalisten mielikuvien ja tunteiden suutautumista juuri murrosiän saavuttaneisiin kutsutaan hebefiliaksi. Silloin, kun kiinnostus kohdistuu alle murrosikäisiin, sitä kutsutaan pedofiliaksi. Huomattava osa pedo- ja hebefiileistä ei halua loukata lapsen koskemattomuutta ja pystyy pitämään suuntautumisensa fantasiatasolla. Osa niistä, joilla on seksuaalisia tuntemuksia esimurrosikäisiin tai murrosikäisiin, tunnistaa seksuaalista vetoa myös aikuisikäisiin ja voi nauttia seksistä toisen aikuisen kanssa. Heidän kohdallaan riski lapsikohteisten tunteiden voimistumiseen liittyy yleensä vaikeuksiin muussa elämässä, esim. työstressi, parisuhdevaikeudet jne. Se että lapsikohteiset tunteet voimistuvat eivät johda automaattisesti toimintaan. Ne ovat oire ongelmista, jotka on saatava kuntoon, jotta tarve olon helpottamiseen lapsikohteisen toiminnan kautta ei aktivoituisi. Siksi onkin hyvä, että puoliso tietää tästä potentiaalista riskistä, jolloin hän voi ottaa asian aina tarvittaessa puheeksi.

Saksassa on pedo- ja hebefiileille suunnattu ryhmäkuntoutus, ja siinä ajatellaan, että pedo- ja hebefiilinen suuntautuminen on melko pysyvä piirre ihmisessä, mutta varsinkin silloin, jos ko. ihmisellä on kyky ja halu aikuisten väliseen seksuaalisuuteen ja kiintymyssuhteeseen, niin se on hallittavissa oleva piirre. Silloin on tärkeää, että puoliso tietää asiasta ja että kumpikin puolisoista pitää huolta siitä, että parisuhteeseen ei kerry heitä toisistaan etäännyttäviä ongelmia etenkin läheisyyden ja seksuaalisuuden alueella.

Jos olette vielä yhdessä ja asutte pääkaupunkiseudulla, voisin suositella periterapiaan hakeutumista Sexpo-säätiön (ks. sexpo.fi) kautta. Sitä kautta löydätte terapeutteja, jotka ovat saaneet koulutusta tähän aihepiiriin ja joiden luona se voidaan ottaa turvallisesti esille. Jos ette ole yhdessä niin siitä huolimatta teille kummallekin voisi olla hyvä päästä keskustelemaan turvallisen auttajatahon kanssa esiin nousseista kysymyksistä. Sexposta voitte kysyä mahdollisia auttavia tahoja.
Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys