Selaa kysymyksiä

Apua

Olen kohta 14-vuotias tytöksi syntynyt poika(?). Haluaisin tulla ystävilleni ja vanhemmille kaapista transsukupuolisena ja haluaisin tulla kutsutuksi poikana. Kaksi hyvää ystävääni tietävät asiasta ja tukevat minua mutta silti en uskalla puhua asiasta. Haluaisin kovasti pukeutua poikamaisemmin, vaikka pukeudun paljon poikien vaatteisiin ja minulla on lyhyet hiukset. Haluaisin saada boxereita ja binderin mutta en uskalla puhua asiasta vanhemmilleni. Äitini tietää, että olen kiinnostunut tytöistä, mutta pelkään tulla taas kaapista, vaikka se meni viimeksi hyvin. Pelkään eniten kuitenkin, että isäpuoleni ei ota asiaa hyvin koska meidän välit on muutenkin huonot. Haluaisin myös tietää, onko Kaakkois-Suomessa minkälaisia mahdollisuuksia sukupuoli-ja seksuaaliterapiaan. Haluaisin asian pian pois alta koska olen erittäin itsetuhoinen ja tunnen paljon vihaa itseäni kohtaan.

Hei Ida

Olet löytänyt itsestäsi pojan ja haluat tulla poikana näkyväksi mm. vanhemmillesi ja tulla kutsutuksi pojaksi. Et ole uskaltanut puhua asiasta vanhemmillesi. Äitisi on tietää, että olet kiinnostunut tytöistä ja ilmeisesti se on hänelle ok? Suhde isäpuoleen mietityttää sinua erityisesti koska välinne ovat muutenkin jo huonot.

Olisi todella hyvä, että voisit puhua havainnoistasi, ajatuksistasi ja toiveistasi äitisi kanssa. Silloin voisit olla rehellinen hänen seurassaan. Jos äidillesi asia tulee vaikeaksi, niin voit sanoa että hän voisi keskustella huolestaan meidän puhelinpäivystyksessä joka on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 19-12 numerossa 044 300 2355. Voit myös sanoa äidillesi, että hän pitäisi asian teidän kahdenkeskisenä eikä kertoisi siitä isäpuolellesi. Näin saisitte kumpikin aikaa omille ajatuksille ja tarpeille.

Kymenlaakson keskussairaalassa toimii seksuaalineuvoja- ja terapeutti Monica Kihl. Hänelle voit soittaa arkisin numeroon 020 633 3304. Häneltä saat tietoa paikallisista palveluista, joista voit saada tukea ja apua. On todella hyvä, että olet nyt aktiivinen ja haen itsellesi apua. Kaltaisiasi poikia on paljon Suomessa ja te ansaitsette tulla kuulluksi ja nähdyksi juuri sellaisina kuin mitä olette! Ilman että tarvitsisi vihata itseään!

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys