Selaa kysymyksiä

Hukkunut ongelmiin

Hei. Olen 18 opiskelija ja tunnen olevani hukassa kaike shaiban keskellä. Aloitin kolmevuotta sitten opiskelut ja siihen asti olin kuvitellut olevani hetero koska en ollut kiinnittänyt huomiotani naisiin. Aloitettuani koulun, huomasin jotain viehättävää uudessa luokkatoverissani. Yritin aluksi vältellä sitä tunnetta ja myöskin sitä kautta sitä tyttöä. Noh toisena vuonna hänet siirrettiin samaan soluun missä minä asuin ja huomasin välttelyn olevan vielä vaikeampaa. Mietin jossain kohtaa lopetettavani koulun käynnin, koska jo ennen koulun aloittamista perheelläni oli ongelmia.
Yritin jatkaa koulun käyntiä ja tapasin pojan, johon rakastuin. Hän ei ollut kummoisen näköinen, mutta hän sai minut tuntemaan oloni hyväksi. Noh noin kuukauden seurustelun jälkeen hän alkoi haluta enemmän kuin olisin halunnut suhteelta. Hän alkoi pyytämään minua antamaan hänelle seksiä. Olen erittäin mielyttämishaluinen ihminen. Suostuin siihen koska en halunnut silloin menettää häntä. Ekan kerran jälkeen hän alkoi haluta enemmän kuin olin valmis antamaan. Mutta koska pelkäsin yksin jäämistä niin paljon, suostuin sänkyyn hänen kanssaan toisen kerran. Sen kerran jälkeen kului pari päivää ja kolmannen päivän jälkeen hän lähetti viestin, jossa hän sanoi, etten ollut hänelle riittävä. Tunsin oloni riittämättömäksi ja mietin entistä enemmän lopettamista. Siinä vaiheessa tunnustin sille tytölle pitäväni naisista. (en siinä vaiheessa uskaltanut kertoa ihastumistani hänelle) Hän ymmärsi minua ja tuki minua, kun minulla oli vaikeaa.

Kuten aloittaessani kerroin luulleeni olevani 100%:nen hetero. Koulunkäynti sai minut miettimään asioita uudelleen. En usko ikinä pystyväni sanomaan olevani lesbo. Parhain sana tähän on bi- seksuaali mutta miettiessäni tuota sanaa, ajatukseeni tulee heti mietteenä seksi. Seksi itsessään tuntuu erittäin inhottavalta ja kun sitä kokeilin eksäni kanssa, en itse siitä niinkään osannut nauttia. Olen miettinyt voinko sanoa itseäni aseksuaaliseksi bi- seksuaaliksi, koska romanttisella tasolla haluan kokemuksen molemmilta mutta en halua seksuaalista kokemusta kummastakaan.

Tunnen olevani hukassa enkä tiedä enää mitä tehdä. Tunnen olevani luovuttaja

Hei

Pohdit omaa identiteettiäsi. Koulussa samaa sukupuolta oleva luokkatoveri herätti myönteisiä tunteita, joita yritit aluksi vältellä. Myöhemmin rakastuit poikaan, joka sai sinut tuntemaan itsesi hyväksi. Ryhdyit hänen kanssaan seksisuhteeseen häntä miellyttääksesi ja sitten hän rupesi vaatimaan sitä yhä enemmän. Tunsit itsesi riittämättömäksi.

Seksi tuntuu sinusta vastemieliseltä. Niinpä mietit, oletko aseksuaali biseksuaali. Aseksuaalisuus ei ole seksiin liittyvää vastenmielisyyttä vaan neutraalisuutta. Aseksuaali henkilö ei koe seksiä kiinnostavana mutta ei sinällään myöskään vastenmielisenä.

Vastenmielisyys seksiin liittyy useimmiten huonoihin kokemuksiin tai pelkoihin huonoista kokemuksista. Lähdit seksiin poikaystäväsi kanssa vain häntä miellyttääksesi, hän ryhtyi vaatimaan enemmän ja se johti riittämättömyyden tunteisiin. Jo tuo voi yksin vaikuttaa siihen, että seksi tuntuu vastenmieliseltä. Lisäksi seksuaalisuutaan liittyvä kasvatus tai sen puute voi johtaa siihen, että seksi tuntuu likaiselta tai inhottavalta. Myös se, jos on joutunut näkemään vastenmielisiltä tuntuvia kuvia seksistä voi johtaa inhotuksen tunteisiin. Myös homoseksuaalisuuteen kielteisesti suhtautuvien halventava sävy, kun he puhuvat samaa sukupuolta olevien seksistä, voi vaikuttaa kielteisesti kykyyn nähdä se myönteisenä asiana.

Sinulla on täysi oikeus pitää itseäsi aseksuaalina biseksuaalina niin kauan kun haluat. Seksiin ei kannata mennä ennen kuin sitä itse haluaa. Sinulla on täysi oikeus rakastua toiseen ihmiseen, oli se sitten samaa tai toista sukupuolta tai muunsukupuolinen, ilman että se edellyttäisi suostumista seksiin. Alussa voit avoimesti kertoa, että seksi ei ole se juttu miksi haluat olla toisen kanssa vaan se että sinun on hyvä olla sen toisen lähellä ja että pidät hänestä hyvin paljon. Se on riittävä peruste tutustua toiseen. Voihan joskus käydä niinkin, että seksikin alkaa tuntua myöhemmin mahdolliselta. Mutta sitä ei voi vaatia eikä pakottaa.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys