Selaa kysymyksiä

Minuuteni

Hei, olen 18-vuotias opiskelija. Olen hyvin pitkään tuntenut ulkonäköni itselleni vastenmieliseksi. Erityisesti nuorempana n. 12-vuotiaasta asti, kun murrosikä alkoi. Olen nykyään yrittänyt toteuttaa itseäni ja huomannut, että eniten tunnen olevani oma itseni, kun en identifioi itseäni naiseksi. Toisaalta, en identifioidu kokonaan mieheksikään. En määrittelisi seksuaalisuuttanikaan.
Ulkonäköni silti tuottaa minulle jatkuvaa stressiä. Unelmani olisi näyttää ulkoisesti erityisen miehekkäältä ja silti olla nainen. Toivon tulevaisuudessa, että voisin poistaa kohtuni yms. (Olen pienestä lapsesta asti tiennyt, etten synnytä.) Muuten olen kehooni tyytyväinen; ulkoisesti en korostu naiseksi (joksi olen siis syntynyt, naiseus ei haittaa), olen kehonrakenteeltani "neutraali".
Kysyisinkin, miten voin korostaa maskuliinisempia piirteitäni? Tiedän, että haluan leikkauksia ja hormonihoitoja, mutta tarvitseeko minun käydä sama prosessi kuin trans-ihmisten? Itse nimittäin tunnen olevani pikemminkin androgyyni tms.
Kiitos etukäteen!

Hei
Unelmasi olisi näyttää ulkoisesti erityisen miehekkäältä ja silti olla nainen. Olet kehoosi muuten tyytyväinen mutta toivoisit että voisit poistattaa kohtusi. Pohdit, miten voisit korostaa maskuliinisempia piirteitäsi. Et samaistu transihmiseksi vaan pikemminkin androgyyniksi. Haluat muutosten tueksi myös leikkauksia ja hormonihoitoja.

Leikkaukset ja hormonihoidot edellyttävät Suomessa noin 6 kuukautta kestävän tutkimusjakson ja sen päätteeksi joko transsukupuolisuus tai muunsukupuolisuus -diagnoosin. (Muunsukupuolisuudesta lisää tietoa ks. www.transtukipiste.fi/muunsukupuolisuus ) . Kohdun poistokin vaatii pääsääntöisesti sitä edellyttävän sairausdiagnoosin.

Maskuliinisuuttaan voi korostaa monin eri tavoin. Asusteet vaikuttavat paitsi ulkonäköön niin myös sisäiseen olotilaan. Maskuliinisten kenkien, housujen ja puseron hankkiminen voivat vahvistaa sekä maskuliinista omaa oloa että ilmiasua. Tapa liikkua vaikuttaa myös sekä sisäiseen olotilaan että ilmiasuun. Miehekkäät harrastukset ovat myös yksi tapa vahvistaa omaa maskuliinisuuttaan.

Androgyniaa pidetään luovana olotilana. Siinähän yksilöllä on käytössään sekä maskuliinisena että feminiinisenä pidettyjä piirteitä ja käyttäytymistapoja. Meissä kaikissa on sekä maskuliinisia että feminiinisiä piirteitä ja androgyynillä ne ovat luovassa tasapainossa keskenään, niin että henkilö ei vierasta kumpaakaan puolta itsestään vaan antaa niiden tulla näkyviin eri tavoin korostuneena eri yhteyksissä.

On surullista, että yhteiskunnassamme edelleen on hyvin tavallista jaotella ihmisiä joko/tai luokkiin (hetero/homo, mies/nainen, jne). Silloin on vaarana, että meissä olevat yksilöllisen voimavarat ovat vaarassa muodostua rasitteiksi. Toivonkin että löydät vähitellen keinot toteuttaa omaksi kokemaa fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista olemustasi eri yhteyksissä, vaikka et saisikaan leikkaushoitoja tai hormonihoitoja niiden tueksi.

Sukupuolen moninaisuudesta on mahdollisuus keskustella vertaischatissa: Sinuiksi-chat transihmisille ja sukupuoltaan pohtiville: 25.4, 30.5, 27.6. klo 18-20. Liveryhmiin osallistuminen on helppoa. Voit kirjautua Tukinetiin omalla anonyymillä käyttäjätunnuksella, kun olet täyttänyt lyhyen rekisteröitymislomakkeen. Saat käyttäjätunnuksen heti käyttöösi lähetettyäsi lomakkeen: https://www.tukinet.net/rekisteroityminen.tmpl Tervetuloa mukaan!

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys