Selaa kysymyksiä

Avovaimo sanoi ei alusasuharrastukselleni

Tervehdys,
Kirjoitan teille saadakseni neuvoja tilanteeseen johon olen joutunut avovaimoni kanssa.
Olen 50v mies, ei omia lapsia, avovaimollani on kaksi, toinen on jo muuttanut kotoa. Olemme seurustelleet 16 vuotta.

Olen jo kauan pitänyt siitä, kun naiset käyttävät seksikkäitä alusasuja niin kuin sukkanauhat, korsetit jne. Noin 10 vuotta sitten kiinnostuin myös ns. muokkaavista alusasuista kuten esim. korkeavyötäröalushousut. Vähän myöhemmin kiinnostuin myös latex alusasuista.

Avovaimoni ei ollut kiinnostunut käyttämään sellaisia, hänen mielestään ne olivat vastenmielisiä, hänen mukaan en rakastelisi hänen kanssaan vaan niiden alusasujen kanssa. Olin kuitenkin niin kiinnostunut niistä että ostin niitä itselleni. Pidin niitä salaa, kun ketään ei ollut kotona, ja masturboin, tuntui todella kiihottavalta pukea ne päälle. En ole kuitenkaan kiinnostunut pitämään naisten vaatteita muuten kuin seksin tai masturboinnin aikana.

Meni muutama vuosi ja avovaimoni suostui siihen, että minä pidän näitä naisten alushousuja päällä kun rakastelimme, ei joka kerta, enkä itse myöskään halunnut joka kerta pitää niitä. Oli todella kiihottavaa pukea ne päälle ennen rakastelua, sydän löi nopeasti, kädet tärisivät. Kun käytin näitä asuja yksin, en saanut yhtä kiihkeätä tunnelmaa. Suosikkini ovat yhdet kumihousut penisputkella, pitkän neuvottelun jälkeen avovaimo suostui siihen, että käytän niitä seksin aikana. Tuntuu todella hyvältä rakastella ne päällä, tunsin orgasmin tulevan monta minuuttia ennen kuin laukean.

Nyt kuitenkin asiat ovat jostain syystä muuttunet. Avovaimoni haluaa, että poltan kaikki alusasuni, tai muutan omaan asuntoon ja puen ne seksinuken päälle ja rakastelen sitä. En haluaisi, että suhteemme loppuu tällaisen asian takia, mutta mikä neuvoksi, en myöskään haluasi luopua alusasuharrastuksestani. Voiko tällaisien fetissin saada loppumaan jollain tavalla, miten voisin päästä siitä irti? Onko jotain hyviä neuvoja tällaiseen ongelmaan?
Ps.
Unohdin viestissäni sanoa, että käytän näitä asuja harvoin seksin aikana, ehkä noin 10% kerroista. Kumihousuja olen käyttänyt vain 3 tai 4 kertaa. Harrastamme seksiä verrattain usein, hyvinä aikoina joka päivä, yleensä joka toinen, jos menee yli viikko ilman, silloin on jotain tapahtunut, esim. riidelty jostain.

Hei

Olet pidemmän aikaa viehättynyt tietyntyyppisistä naisen alusvaatteista ja kumihousuista. Saat niistä suurimman nautinnon nimenomaan itsetyydytyksen ja rakastelun yhteydessä. Ne päälläsi seksuaalinen kiihottuneisuutesi kohoaa merkittävästi samoin kuin orgasmikokemuksesi. Avovaimosi suhtautui aluksi torjuvasti siihen, että pukeutuisit niihin rakastelun aikana. Myöhemmin hän suostui siihen harvakseltaan mutta nyt hän haluaa, että joko luovut ko. asujen hallussapidosta kokonaan tai muutat erilleen. Et halua menettää suhdetta hänen kanssaan mutta et halua myöskään menettää kiihottavasta mieltymyksestäsi. Mietit, voiko fetissin saada loppumaan jollain tavalla.

Tässä teidän välillä on vahva kokemuksellinen eroavuus. Avopuolisollesi sinun kiinnostus naisten tietyn tyyppisiin alusasuihin on vieras maailma, jota hänen on vaikea käsittää, koska hänellä ei ole niihin sellaista kokemusta kuin sinulla. Hänen kokemusmaailmassaan ne tulevat teidän kahden väliin. Sinulle taas se, että voisit olla ne päällä rakastelun yhteydessä, merkitsee sitä, että tulisit nähdyksi hänen edessään juuri sellaisena kuin olet, eli tietyistä asuista kiihottuvana miehenä. Usein puoliso kokee tässä tilanteessa, että mies ei ole kiinnostunut ja kiihottunut hänestä vaan pelkästään asusteistaan ja että siksi joutuu vain osaksi esineellistettyä itsetyydytystä, vaikka puolison kokonaisvaltainen läsnäolo on toiselle hyvin merkittävä nautinnon lähde.

Fetissit ovat usein hyvin yksilöllisiä kokemuksia, usein yllättäviäkin löytöjä omassa tavassa kiihottua. Moni on saanut niihin ensi kosketuksensa jo lapsuudessa, kun jokin asuste on herättänyt voimakasta mielihyvää. Monia tällainen fetissi auttaa nimenomaan vahvistamaan kiihotuksen ja orgasmin tunnetta. Fetissi on ikään kuin sisäinen Viagra. Toiselle osapuolelle tämä asuste taas saattaa olla pikemminkin kiihotusta vähentävä tekijä.

Miten paljon olet voinut kertoa siitä millä tavoin koet nuo asusteet ja mitä sinulle merkitsee, että hän näkee sinut niihin pukeutuneena. Joskus tällaisessa tilanteessa auttaa se, että kumppani yrittää asettua puolisonsa tilanteeseen ikään kuin sisältä päin. Samalla tavoin sinun olisi hyvä asettua välillä puolisosi asemaan ja tunnustella miltä hänen kokemuksensa tuntuu hänen kokemanaan. Parhaimmillaan tämä voi johtaa siihen että pari löytää sellaisen toimintatavan, jossa kummankin kokemukset ja tuntemukset tulevat kuulluksi ja arvostetuksi.

Fetissit ovat pääsääntöisesti melko pysyviä osatekijöitä ihmisen henkilökohtaisessa tavassa kiihottua seksuaalisesti. Niitä ei voi pyyhkiä pois (esimerkiksi tuhoamalla asustevarastoa) mutta niiden käyttöä voi toki säädellä mm. vahvistamalla muita tapoja kiihottua. Toitkin esille, että asusteet ovat olleet läsnä teidän rakastelukerroista ehkäpä vain joka kymmenes kerta ja kumihousut vain 3-4 kertaa. Lisäksi rakastelette yleensä monta kertaa viikossa. Se kertoo, että et ole mitenkään täysin riippuvainen fetissistäsi. Kun rakastelette noin usein, niin voisin kuvitella, että tiedät jo mistä kaikesta puolisosi kiihottuu. Vai voisiko hänellä olla vielä jokin esiin tulematon kiihottava toive? Eli voisitteko puolin ja toisin ennakkoluulottomasti tutustua toistenne seksuaalisiin käsikirjoituksiin tuomitsematta niitä, niin että kumpikin voisi nähdä ne yksilöllisinä psyykkisinä Viagroina, joita joskus tarvitsee kiihottumisen tueksi? Parisuhteen kannalta tärkeää on, että kumpikin voi aistia toisensa aidon läsnäolon rakasteluna aikana.

Jos fetissiasia jatkossakin oleellisesti häiritsee teidän suhdettanne, niin yksi vaihtoehto on hakeutua pariskuntana seksuaaliterapeutin vastaanotolle. Osoitteesta seksologinenseura.fi kohdasta asiantuntijat löytyy luettelo seksuaalineuvojista ja -terapeuteista. Pääkaupunkiseudulla voin suositella mm. Sexpo-säätiön vastaanottoa, ks sexpo.fi.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys