Selaa kysymyksiä

Olenko biseksuaali

Hei. (Olen siis tyttö) Olen lähiaikoina huomannut olevani ihastunut parhaaseen kaveriini(hänkin tyttö). Aluksi olin tosi hämilläni, mutta nyt ihan ok sen kanssa. Pojat kyllä kiinnostavat, mutta tytötkin ovat alkaneet tuntua puoleensavetäviltä. Ajattelen usein että miksi minä näen tytöt eri tavalla? Nykyään ajattelen asioita kuten onpas siinä kaunis, tai tekee mieli suudella... Olen jopa saanut itseni monseti kiinni tuijottelemasta jonkun random tytön rintoja :P
Se on hieman hämmentävää koska pojat ovat aivan yhtä houkuttavia.
Olisin siis ihan ok, jos olisin bi, ja äitinikin on kertonut minulle että hän on aina tukenani, vaikka olisin mitä.
Mitä pitäisi tehdä? Onko tämä vain murrosiän vaikutuksia, ja ohimenevää, vai mitä....

Hei Cinta

Pohdit omaa seksuaali-identiteettiäsi. Pojat kiinnostavat ja sen lisäksi olet huomannut, että kylläpäs jotkut tytötkin ovat puoleensa vetäviä. Mietit että mahtaako tässä olla kyse murrosiän ohimenevästä vaiheesta vai olisiko kyse pysyvämmästä biseksuaalisuudesta.

Seksuaalisuus kehittyy meissä itse kussakin hyvin yksilöllisesti. Murrosiässä se tulee monille vastaan aika yllättävälläkin tavalla. Monet seksologian tutkijat arvelevat, että meissä kaikissa on jonkin verran biseksuaalisuutta, joillakin enemmän ja joillakin vähemmän. Yksi tyypillinen ajankohta, jolloin biseksuaalisuus tulee esiin, on juuri murrosikä. Joillakin se jää pysyväksi osaksi omaa eroottista ja seksuaalista virittymistä, osalla taas joko heteroseksuaalinen tai homoseksuaalinen suuntautuminen tulee vallitsevaksi. Osa nuorista taas huomaa, että ei virity eroottisesti tai seksuaalisesti juuri kenestäkään. Silloin kyse voi olla aseksuaalisuudesta. Kaikki näistä seksuaalisen suuntautumisen muodoista on yhtä arvokkaita.

Miten sitten kertoa itsestään muille, kun murrosiässä huomaa eroottista vetoa niin poikiin kuin tyttöihinkin. Aluksi voi rauhassa sanoa itselleen, että tällä hetkellä pidän sekä pojista että tytöistä ja se on OK. Siitä voi sanoa myös vanhemmilleen, jos se on riittävän turvallista. Silloin kotona voi olla avoimempi omista asioistaan, mikä lisää luottamusta puolin ja toisin. Jos vanhemmat ovat hyvin varauksellisia, niin olisi hyvä löytää joku muu aikuinen, jolle voi turvallisin mielen kertoa asioistaan. Muille nuorille kertomisessa kannattaa olla sillä tavalla sensitiivinen, että suojelee itseään mahdolliselta kiusaamiselta. Eli asioista voi kertoa luottamuksella luottoystäville. Valitettavasti osa nuorista on valmis käyttämään mitä typerimpiä keinoja muiden kiusaamiseen ja siinä seksuaalinen suuntautuminen on joillekin asia, josta voi levittää asiatonta asenteellista tietoa.

On upeaa, että äitisi on luvannut olla tukenasi, vaikka olisit mitä. Älä häpeile ihania tuntemuksiasi vaan anna itsesi nauttia siitä kauniista mitä näet pojissa ja tytöissä. Tutustumalla lähemmin niihin poikiin tai tyttöihin jotka herättävät parhaat tunteet, sinulle vähitellen selviää, keiden seurassa sinun on hyvä olla. Kerroit olevasi ihastunut parhaaseen tyttökaveriisi. Oletko kertonut asiasta hänelle? Ellet niin pelottaako sinun kertoa asiasta? Useinhan kertomiseen liittyy pelko, että toinen säikähtää ja hylkää. Joskus toki voikin käydä niin, mutta joskus kertominen vain lisää keskinäistä luottamusta. Toisaalta sinulla on oikeus pitää ihastumisesi myös ihan omana tietonasi, jos se tuntuu sinusta parhaalta. Jos tunteet alkavat myllätä niin että pää meinaa mennä sekaisin niin voisiko juttelu äidin kanssa lisätä turvallisuuden tunnetta ja harkinta-apua ratkaisujen tekoon.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys