Selaa kysymyksiä

Miten tavata ihmisiä

Hei,

Olen 17–vuotias homo. Olen jo jonkin aikaa miettinyt, miten alaikäisenä pystyisin tapaamaan homoja tarkoituksessa, että jossain vaiheessa voisimme alkaa seurustella. En siis kysy, mistä löydän seksiseuraa (näitä viestejä on aivan liikaa keskustelupalstoilla) vaan miten nuoret homot voivat löytää seurustelukumppanin.

Olen miettinyt pääni puhki sitä, missä voi tavata näitä henkilöitä. Yhteiskunnallinen olettamus on se, että jokainen on hetero, ellei hän toisin kerro, joten jokaisen hyvännäköisen ja mukavalta vaikuttavan miehen kanssa ei voi (tai voisi, mutta en viitsi) mennä jutustelemaan. Mietin ylipäätään, onko samankaltaisia "ongelmia" yleisesti nuorissa homoissa vai olenko jossain kuplassa, missä en huomaa nuorten homojen parisuhteita? Minulle on tullut sellaisen käsitys, että lesbot saisivat jo alaikäisinä helpommin muodostettua parisuhteita toisten naisten kanssa/se olisi hyväksytympää. Olenko tämän ajatuksen kanssa aivan metsässä?

Kontekstina lisättäköön se, että olen tullut kaapista vanhemmilleni ja parhaimmille ystävilleni. Mahdollinen "julkinen ulostulo" (esim postaus facebookiin) on minulle yhdentekevää enkä pidä sitä tärkeänä – mahdollisesti parisuhteen myötä tälläinenkin voisi tapahtua... :)

Kiitos vastauksestanne! :)

Hei

Teit todella tärkeän kysymyksen. Nuorelle homolle seurustelukumppanin löytäminen ei yleensä ole todellakaan yksinkertainen asia. Toki on niitäkin, jotka onnistuvat löytämään poikaystävän melko nuorina lähipiiristään, ja voivat aloittaa seurustelun, mutta se lienee poikkeus. Seurustelukumppanin löytämistä vaikeuttaa mm. se, että homoseksuaalisesti suuntautuneita on vain 3 – 10 % ikäryhmän pojista. Se tarkoittaa, että jos omaan ikäryhmään kuuluvia poikia on koulussa 100 niin niistä ehkäpä viisi tykkää enemmän pojista kuin tytöistä. Koska homoseksuaalisuutta ei voi pääsääntöisesti tunnistaa päältä päin (kuten stereotyyppisesti oletetaan), kyseisten viiden pojan on vaikea tunnistaa toinen toisiaan. Vaikka he tunnistaisivatkin toisensa, niin miten todennäköistä olisi, että he sattuisivat ihastumaan toisiinsa. Jos vaikka sitten kävisi niin että se ihastuksen kohde löytyisi lähipiiristä, niin miten avoimesti seurustelun voisi aloittaa varsinkin pienemmillä paikkakunnilla, jos siellä vallitsee homovihamielinen ilmapiiri. Koska tytöille yleensä sallitaan läheisemmät keskinäiset suhteet kuin pojille, lesbojen saattaa olla hieman helpompaa aloittaa seurustelu, jos he onnistuvat löytämään sopivan kumppanin.

Mikä sitten avuksi. Netti on tietysti yksi keino löytää kontaktia vertaisryhmään ja potentiaalisiin seurustelukumppaneihin. Suomesta löytyy sivusto ranneliike.net, josta löytyy mm. tietoa ja keskusteluja. Ruotsissa aikanaan perustettu ja muihin pohjoismaihin levinnyt qruiser.com on laajin sateenkaarikansan kontaktipalvelu. Sen kautta moni hakee nimenomaan seurustelukumppania, vaikka mukana onkin paljon niitäkin, joilla on enemmän seksikontakti mielessä.

Setan jäsenjärjestöillä on nimenomaan nuorille suunnattua vertaistoimintaa mm. Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Jäsenjärjestöjen linkit löytyvät osoitteesta seta.fi/jasenjarjestot. Nyt kesällä on Pride tapahtumia eri puolilla Suomea ja niiden yhteydessä järjestetään nuorille suunnattuja tapahtumia. Tampreen Pide on 6.-11.6. ks. pirkanmaanseta.fi/pride ja Helsingin Pride on 27.6. – 3.7. ks. helsinkipride.fi. Vertaisryhmätapaamiset ovat olleet monille hyvin vapauttavia kokemuksia, kun on saanut olla oma itsensä ja löytää kavereita, joista jostakin voi aikanaan kehittyä jopa seurustelukumppani. Ystävyys- ja kaverisuhteet, jossa voi olla oma itsensä ovat hyvä tuki seurustelun aloittamiselle.

Terveisin

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys