Selaa kysymyksiä

Deitti-imoitusten käyttö houkutteluna homofobisen hyökkäyksen kohteeksi

Olen kuullut, että joissain maissa miehet vastaavat homojen deitti-ilmoituksiin vain pahoinpidelläkseen heidät. Onko vastaavaa tiettävästi tapahtunut Suomessa? Tietenkin voi ensitapaamisen järjestää julkiselle paikalle, mutta entäs jos jatkoilla odottaakin ikävä yllätys pesismailojen ja punaniskojen muodossa?

Hei

Esimerkiksi Venäjällä todellakin tapahtuu sitä, että deitti-ilmoituksella houkutellaan homoja pahoinpideltäväksi. Onneksi näin ei näyttäsi olevan täällä Suomessa. En ole ainakaan saanut siitä tietoa. Toki on periaatteessa mahdollista, että jollekin olisi voinut käydä, sillä edelleen moni pelkää tehdä rikosilmoitusta, jos on joutunut kiusatuksi tai pahoinpidellyksi seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Vielä 1990-luvulla homoihin kohdistui toistuvasti raakaakin väkivaltaa puistoissa ja ravintolailtojen jatkoilla. Olettaisin kuitenkin, että todennäköisyys joutua tällaisen vedätyksen kohteeksi Suomessa on nykyään erittäin pieni ja ihmisten valmius kertoa kohtaamastaan väkivallasta paljon suurempi kuin menneinä vuosikymmeninä.

Toki deittailussa kannattaa ensin tutustua ihmiseen hyvin, ennen kuin lähtee jatkoille. Jos vähäkin alkaa epäilyttää, niin kannattaa sopia uusi tapaaminen turvalliseen paikkaan, eli ehdottaa ns. rauhallista etenemistä. Tämä senkin takia, että voi ylipäänsä varmistua, että kaveri on muutenkin luotettava ja ystävyytesi ja läheisyytesi arvoinen. Silloin on helpompi sopia mm. siitä miten varmistatte seksin turvallisuuden kumpaakin ajatellen myös seksitautiriskejä ajatellen.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys