Selaa kysymyksiä

Seksuaalinen suuntautuminen

Olen yläasteikänen nuori, kiihotun katsellessani lihavien miesten/poikien kuvia, mutta en kiihotu katsellessani normaalivartaloisten miesten kuvia. En myöskään juurikaan kiihotu tytöistä, ainakaan huomattavasti. Olen ihastunut aina vain tyttöihin. En koe ihastumisen tunteita poikiin. Mikä siis ns. olen?

Hei!
Olet huomannut että lihavien miesten/poikien kuvat kiihottavat sinua seksuaalisesti. Ihastuksen tunteet sinulla taas kohdistuvat vain tyttöihin, joista et kuitenkaan kiihotu. Tarkoitatko kiihottumisella seksuaalista kiihottumista eli erektiota ja seksuaalisia mielikuvia? Nuorena voi mitä erilaisimmat asiat herättää seksuaalista kiihottumista. Murrosiässä, kun testosteronin määrä kasvaa nopeasti, etenkin pojat ovat herkkiä kiihottumaan mitä erilaisimmista asioista. Osa niistä jää ohimeneviksi kiinnostuksen kohteiksi ja osa taas säilyy aikuisuuteen asti rikastaen seksuaalista virikkeistöä. Lihava mies on melko tavallinen ”fetissi” homomiehillä, mutta voi periaatteessa toimia seksuaalisena virikkeenä myös heteromiehelle.

Nuorena sinun kannattaa olla avoin tuntemustesi suhteen. Niitä ei tarvitse hävetä tai normittaa. Toisaalta ei kannata myöskään jumiutua yhteen kiihottavaan asiaan esimerkiksi itsetyydytysten yhteydessä. On aika tavallista että etenkin miehillä kiihottuminen voi kohdistua aluksi johonkin visuaaliseen kohteeseen (kuten sinulla lihaviin poikiin/miehiin) ja vähitellen seksuaalinen kiihottuminen liittyy myös entistä enemmän läheisyyden tunteisiin ja ihastumisiin.

Sinun iässäsi seksuaalinen suuntautuminen alkaa vähitellen selkiytyä. Se on yksilöllinen prosessi. Anna sille aikaa ja suhtaudu tuntemuksiisi avoimin mielin.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys