Selaa kysymyksiä

Epävarmuus

Hei olen kohta parikymppinen nuori nainen, minulla on ollut kaksi vakavaa parin vuoden suhdetta sekä useita lyhyempiä suhteita miesten kanssa. Olen aina ollut kiinnostunut miehistä ja ollut ihastunut sekä rakastunut vastakkaiseen sukupuoleen sekä pitänyt itseäni täysin heterona. Kuitenkin jostain syystä varsinkin seksin aikana alan miettimään naisia ja joskus edellisen kumppanin kanssa katsoimme aikuisviihdettä ja halusin aina katsoa lähes poikkeuksetta pelkkiä naisia, puhuimme myös miehen kanssa useasti, kuinka kiihottavaa olisi, jos toinen nainen harrastaisi kanssamme seksiä, ajatukset olivat hyvin kiihottavia. Tämän lisäksi naisten kuvat aiheuttavat usein kihelmöinnin tunteen ja saa minut hyvin hämilleen.

Viime aikoina löysin myös sosiaalisesta mediasta erään naisen jonka kuvia selailin ja tykkäilin ja hän tykkäili takaisin ja kuvat jollain tapaa kiihottivat ja kiinnostivat minua. Olen miettinyt monesti pitäisikö minun ottaa tähän naiseen yhteyttä. Asia vaivaa, sillä olen aina tuntenut itseni heteroksi mutta jostain kumman syystä, kun katson esimerkiksi naisen kroppakuvaa se aiheuttaa kihelmöintiä, kun taas miehen kuvaa katsoessa ei herätä juurikaan mitään tunteita. En kuitenkaan osaa kuvitella ihastuvani/rakastuvani saatikka seurustelevan naisen kanssa. Olen miettinyt, jos kokeilisin miltä naisen kanssa tuntuisi ja saisin ehkä asiaan jonkinlaisen vastauksen.

Hei
Olet ollut hämilläsi siitä että vaikka olet pääasiassa kiinnostunut miehistä, etkä osaa kuvitella ihastuvasi/rakastuvasi naiseen, niin seksin aikana ja aikuisviihdettä katsoessa naisen kuvat ja mielikuva seksistä naisen kanssa kiihottavat sinua. Nyt pohdit kannattaisiko sinun ottaa yhteyttä naiseen, jonka olet löytänyt sosiaalisesta mediasta ja jonka kuvat kiihottivat sinua.

Meidän itse kunkin seksuaalisuus on hyvin monikerroksinen ja -ulotteinen kokonaisuus. Siihen liittyen heteroseksuaaleilla on potentiaalinen kyky homoseksuaalisiin tuntemuksiin ja toimintaan ja homoseksuaalisilla heteroseksuaalisiin. Tutkimusten mukaan naisen kyky kiihottua eri asioista on monien yllätykseksi laajempi kuin miehillä. Toit hyvin esille myös sen, että seksuaalinen kiihottuminen ei läheskään aina liity ihastumiseen tai romanttiseen suhteen kaipuuseen. Kiihottumisen lähteet ovat fantasiamaailmassa hyvin moninaisia. Osa kiihottumiseen liittyvistä mielikuvista on sellaisia, että ne toimivat vain mielikuvien tasolla, osa taas on sellaisia, joiden toteuttaminen tuntuu taivaalliselta. Nyt sinun kohdallasi kysymys onkin siitä, kummasta on kysymys. Siitä ilmeisesti haluat päästä perille.

Olet siis miettinyt, että jos kokeilisit miltä naisen kanssa tuntuisi niin ehkä saisit asiaan jonkinlaisen vastauksen. Ennen kuin teet sen niin huolehdi kolmesta asiasta. Olisi mielenkiintosi kohtaan vastuullista toimintaa, että kertoisit etukäteen hänelle, että sinulle kyse on siitä, että hänen kuvansa herättävät sinussa kiihottumista, mutta et ole varma voitko sitoutua kokeilua pidempään kontaktiin. Toiseksi pohdi etukäteen, miten elämäsi muuttuisi, jos kävisikin niin että ihastuisit häneen ja kokeilun myötä halu jatkaa suhteita naisten kanssa kasvaisi. Olisitko siihen valmis? Kolmanneksi vielä: jos seurustelet nyt jonkun miehen kanssa, niin mitä tämä kokeilu merkitsee teidän suhteelle ja hänelle. Niin ja neljänneksi: huolehdithan kontaktin turvallisuudesta.

Arvostan sinun avoimuuttasi ja valmiuttasi tutkia seksuaalisuuttasi ja eri tarpeitasi. Kun liität sen vastuulliseen käyttäytymiseen ja itsesi ja toisen tasavertaiseen arvostamiseen niin uskon, että elämästäsi tulee todella rikasta. Se voi sisältää myös pettymyksiä ja yllätyksiä, mutta em. asenteilla niiden yli pääsee.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys