Selaa kysymyksiä

Tyttöily

Moi olen 45v perheellinen mies. Olen aina nuoresta asti tykännyt pukeutua salaa naisten vaatteisiin. Se on tuottanut suurta nautintoa ja kiihottanutkin. Kuitenkin olen halunnut pitää kaiken salassa ja kapissa. Vaimoni on kyllä joskus epäillyt minua, kun on huomannut, kun vaatteisiin on koskettu. Olen aina myös fantasioinut miestenvälisestä erotiikasta ja se tunne on kasvanut vuosi vuodelta. Muutamia btm-kokemuksia on ja olen nauttinut niistä. Nyt on ajatus Toppina olemisestakin tuntunut hyväksyttävältä.

Vaikeaa on tehdä salaa, jotenkin pettää koko perhettä ja se vaivaa minua ja psyykettä.
Seksi vaimon kanssa ei ole koskaan sujunut oikein hyvin. Olen liian herkkä ja hellä hänelle.
En tiedä mitä teen? Tuntuu että elämä menee hukkaan ym.

Hei!

Olet nuoresta asti tykännyt pukeutua naisten vaatteisiin ja olet fantasioinut miesten välisestä erotiikasta. Se on ollut sinun yksityisyyttäsi, jonka olet pitänyt salassa voidaksesi perustaa perheen ja tulla isäksi. Perheen perustaminen ja isäksi tulo ovat varmaankin olleet suuri asia elämässäsi ja peittänyt alleen tuon salatun puolen. Nyt olet huomannut, että tuo salattu puoli sinusta vain vahvistuu. Olet salassa sitä hieman jo toteuttanut ja kannat siitä huonoa omaatuntoa. Toisaalta koet, että elämä menee hukkaan, jos et kuuntele ja toteuta tuota kätkettyä ja omalta tuntuvaa puolta itsessäsi.

Voin vain kuvitella, miten hankalaksi koet tilanteesi. Et haluaisi menettää perhettäsi, mutta et myöskään loputtomiin jaksaisi kätkeä tuota salattua puolta itsestäsi. Puolison pettäminen vaivaa sinua. Miten arvelet puolisosi reagoivan, jos kertoisit tyttöilystäsi? Pystyisikö hän ymmärtämään sitä vai kokisiko hän sen vain loukkaavana ja vastenmielisenä asiana? Johtaisiko homoseksuaalisen puolesi esiin nostaminen eroon? Mitä kaikkea perheen parissa yhdessä eläminen sinulle merkitsee? Miten selviäisit erosta? Entä mitä sinulle merkitsisi se, että tuo salattu puoli jäisi vain fantasioiden tasolle. Jaksaisitko elää niin? Nämä ovat varmasti vaikeitakin kysymyksiä, mutta et voine välttää niitä.

Tiedän pareja, jotka ovat onnistuneet jatkamaan parisuhdettaan sen jälkeen, kun mies on kertonut tarpeestaan aika ajoin pukeutua ja eläytyä naiseksi. Puoliso toki tarvitsee aluksi tilaa pettymykselle siitä, että puoliso on salannut asian. Mutta sen voi tehdä ymmärrettäväksi, sillä että salaaminen on usein tehty hyvässä uskossa. Homoseksuaalisten tarpeiden esiin nostaminen voi olla puolisolle tyttöilyä pelottavampi asia, koska sisältyyhän siihen ajatus parisuhteen ulkopuolisesta seksistä ja ehkäpä suhteestakin. Eli näiden asioiden puheeksi ottaminen puolisin kanssa todennäköisesti kriisiyttää suhteen. Silloin olisi hyvä hakeutua pariterapiaan.

Se että salassa totuttaisit homoseksuaalisia tarpeitasi, johtaisi salaisuuden kantamiseen puolisolta ja perheeltä tehden elämäsi todennäköisesti raskaaksi ja ristiriitaiseksi. Se vähentäisi kunnioitusta itseäsi kohtaan, mikä ei ole hyväksi mielenterveydelle. Jossain vaiheessa ehkä jäisit valheista kiinni. Mihin se johtaisi?

Näiden kysymysten pohtiminen yksin on varmasti raskasta. Mistä löytäisit luotettavan keskustelukumppanin? Yksi vaihtoehto on hakeutua terapeutin vastaanotolle. Soittamalla Sexpo-säätiön neuvontapalveluun (www.sexpo.fi/neuvonta) voisit saada tietoa löytyisikö asuinseutusi läheltä terapeuttia, jolla on valmiuksia käsitellä näitä asioita yhdessä asiakkaiden kanssa. Transvestiittiyhdistys Dreamwearclubilla on myös puhelinpäivystys, ks.: www.dreamwearclub.net . Siinä voisit keskustella sellaisen ihmisen kanssa, jolle transvestisuus on omakohtaisesti läheinen asia. Jos asiasi tulee puolisosi tietoon, hän voi halutessaan soittaa Sinuiksi päivystykseen joka on avoinna ma ja to klo 19-21 numerossa 044 300 2355. Tämä päivystys on toki yksi mahdollinen tuki myös sinulle!

Toivon sinulle kärsivällisyyttä ja rohkeutta edetä tässä valintatilanteessa niin että et jää yksin!

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys