Selaa kysymyksiä

Ihmettelijä

Olen 32 vuotias nainen ja olen ollut onnellisessa suhteessa 34 vuotiaan naisen kanssa jo 8 vuotta. En ole koskaan ollut miehistä kiinnostunut seksuaalisesti. Puolisoni on pitkään halunnut adoptoida lapsen mutta minusta se on väärin, jos lapsen isäsuhde on vaarassa, koska lapsella on oikeus isään ja äitiin. Viime keväänä tapasin ihanan naisen ja elämäni muuttui täysin. Huomasin että seksuaalinen suuntautumiseni ei estä normaaliperheen perustamista, sillä tämä nainen 28v, olikin mies. Huomasin, että aivan sama mitä siellä jalkovälissä on, kun ihminen säteilee naisellista kauneutta ja auraa. Rakastuin tähän mieheen ja haluamme perustaa perheen ja nyt olen pulassa. Kuinka selitän tämän puolisolleni, että haluan erota. En kykene siihen, koska hän on niin läheinen ja rakas minulle. Toinen kuinka selitän hänelle, että hänkin voi löytää miehen itselleen. Koko asiana minulla on alkanut ahdistaa mm. että miksi kukaan ei kirjoita näistä, että voi homomies voi hakea esim. miehekästä naista tai lesbonainen naisellista miestä. Olen hakenut netistä tietoa ja mm. saanut selville, että esim. Thaimaassa on paljon kauniita naisia (jotka oikeasti sitte ovatkin miehiä) joihin me lesbot tai heteromiehet rakastumme. Taas ihan sama mitä siellä jalkovälissä on. Mietin usein myös että eikö tästä voisi jakaa tietoa. Ei tarvitsis jakaa ihmisiä lesboihin, homoihin tai heteroihin vaan miehiin ja naisiin, joista osa tykkää feminiinisistä piirteistä ja osa maskuliinista. Rakkautta kaikille

Hei

Olet ollut onnellisessa suhteessa naisen kanssa kahdeksan vuotta. Nyt olet hankalassa tilanteessa, kun olet ihastunut henkilöön, jonka määrittelet naisellisuutta säteileväksi mieheksi, ja haluat perustaa perheen hänen kanssaan. Pelkää eron satuttavan pitkäaikaista kumppaniasi, joka on edelleenkin läheinen ja rakas sinulle. Asian puheeksi ottaminen on sinulle vaikeaa.

Viestissäsi pohdit myös sitä, mitä lapsi tarvitsee kasvaakseen tasapainoiseksi. Ajattelet että lapsi tarvitsee sekä isän että äidin. Näin hyvin moni muukin ajattelee. Toisaalta lukuisat tutkimukset, joissa on verrattu nais- tai miesparin kasvattamia lapsia heteroparin kasvattamiin, osoittavat että naisparien ja miesparien kasvattamat lapset eivät poikkea heteroparien kasvattamista psyykkiseltä terveydeltään ja sosiaaliselta toimintakyvyltään. Olennaista ei ole kasvattajien sukupuoli vaan heidän kykynsä ottaa huomioon lasten monenlaiset tarpeet ja kyky antaa sekä tilaa heidän kasvulleen että turvallisia rajoja. Se että vanhemmat ovat samaa sukupuolta ei tarkoita, että he olisivat samanlaisia. Lapsen kasvulle on hyvä, että hänen lähellään on erilaisia turvallisia ihmisiä. Sukupuoleen liittyvät samaistumiskohteet löytyvät usein kodin ulkopuolelta.

Pohdit myös sitä, miten lesbo voi löytää rakkaakseen naisellisen miehen ja homomies miehekkään naisen. Se on toki mahdollista, mutta tuskin se toimii yleispätevänä ratkaisuna. Se mihin kukin toisessa rakastuu, on lopulta hyvin yksilöllistä. On monenlaista miehisyyttä ja monenlaista naisellisuutta ja varmasti jotain vetovoimaa joka ei asetu lainkaan tällä kahtiajaolle. Joillekin se, mitä jalkojen välistä löytyy, voi olla hyvinkin merkityksellistä ja toiselle taas toisarvoista. Tärkeintä lienee, että kukin voi vapaasti ilmaista syvimpiä puoliaan ja uskaltaa ihastua juuri niihin ihmisiin, joiden lähellä on hyvä olla.

Miten sitten ottaa asia puheeksi pitkäaikaisen kumppanisi kanssa se että olet syvästi ihastunut toiseen ihmiseen. Kovin pitkään tällaista salaisuutta ei kannata kantaa. Mitä pidempään puolisoista toinen on salaa seurustellut jonkun toisen kanssa, sitä vaikeampaa sen tiedon vastaanottaminen voi olla toiselle. Kyse on luottamuksesta vs. valheessa elämisestä. Kertomisen myötä jotain menee rikki ja se satuttaa teitä kumpaakin. Sen myötä voi nousta pintaan monenlaisia tunteita: pettymys, suru, viha. Niille on hyvä antaa tilaa ilman että kumpikaan lähtee vahingoittamaan toistaan.

Pohdit sitä, että miten voisit saada puolisosi ymmärtämään, että hänkin voi löytää itselleen naisellisen miehen. Ymmärrän että haluat hänelle samaa hyvää, mitä olet itse löytänyt. Hänellä on kuitenkin oma elämä ja omanlaiset tarpeet. Voi olla pahimmillaan aika loukkaavaakin tarjota hänelle sinusta helpolta tuntuvaa ratkaisua. Tärkeintä on, että suhtaudut häneen ja hänen tunteisiinsa kunnioituksella ja pyydät vilpittömästi anteeksi mahdollista eroanne.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys