Selaa kysymyksiä

Pimeästä kaapista valoisaan huoneeseen

Olen aina ollut ujo tyttöjen seurassa, vaikka olen itsekin tyttö. Pojat kyllä pitävät minusta, mutten heistä ole oikeasti erityisemmin kiinnostunut. En ikinä ole oikeastaan kikattanut heidän seurassaan, mikä tekee vaikutuksen monesti. Ja se on välillä ahdistavaa. Olen aina ollut kiinnostunut tytöistä, koska ne ovat aina olleet söpöjä. Pojille pitäisi tehdä selväksi, että he eivät minua erityisesti kiinnosta, koska en halua olla "femme fatale", vaan pelkkä femme, jos sitäkään. Tarvitsen apua ja voimia, että pääsen pimeästä ja ahdistavasta kaapista valoisaan huoneeseen.

Hei!
Olet ollut aina kiinnostunut tytöistä ja ehkäpä sen vuoksi tunnet itsesi ujoksi heidän seurassaan. Niinhän meille käy että tulemme ujoiksi, kun olemme lähellä ihmistä, joka herättää ihania tunteita. On todella surullista, että et vielä voi nauttia avoimesti niistä ihanista tunteista, joita tytöt sinussa herättävät vaan joudut kamppailemaan normiodotusten kanssa. Edelleenkin valitettavan usein pidetään itsestään selvänä, että tyttö on kiinnostunut pojista. Silloin kun ei ole, niin on pelko negatiivisista reaktiosta ja nimityksistä.

Miten sitten päästä ulos yksinäisestä pimeästä kaapista valoissaan huoneeseen muiden seuraan? Yksi hyvä ensiaskel on vertaisten löytäminen. Sinun tapauksessa siis sellaisten tyttöjen löytäminen, jotka ihastuvat tyttöihin. Heidän seurassa sinä voit avoimesti kertoa ihastuksistasi ja peloistasi ilman muiden kummeksuntaa. Muilta voit taas kuulla heidän kokemuksistaan. Joukosta voi vähitellen ehkä löytyä ihminen, johon haluat tutustua paremminkin.

Mutta mistä näitä vertaisia sitten löytyy? Setan jäsenjärjestöillä (ks. seta.fi/jasenjarjestot) on eri puolilla Suomea vertaisryhmiä nuorille. Jos sinulla on vaikeus päästä tällaiseen ryhmään paikan päälle, niin ensiapua voit saada Sinuiksi vertaischateistä. Osoitteesta www.pirkanmaanseta.fi/sinuiksi-chatvertaisryhmat-syksylla-2016 saat tietoa chattien aikatauluista ja siitä, miten niihin voi päästä mukaan. Nuorille on oma chattinsa kahdesti kuukaudessa ja niiden aikataulu selviää lähiaikoina.

Toinen tapa avata kaapin ovea voisi olla asian puheeksi ottaminen sellaisen kaverin/ystävän kanssa, johon voi luottaa. Tällainen avautuminen hyvän ystävän kanssa voi syventää ystävyyttä puolin ja toisin. Mistä sitten tunnistaa ihmiseen, jolle voi avautua? Esimerkiksi siitä miten hän puhuu muista ihmisistä. Puhuuko hän heistä kunnioittavasti vai kertooko hän kielteisiä juoruja?

Pienin askelin ovi voi vähitellen avautua. Sinä itse voit säädellä miten nopeasti ja millä tavoin avaat sitä. Yksin sinun ei tarvitse jäädä. Kaltaisiasi valoisan huoneen etsijöitä ja sen jo löytäneitä on tässä maassa tuhansia ja taas tuhansia!

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys