Selaa kysymyksiä

I kissed a girl... And I? liked it..

Hmm.. Okei, pohjaa hieman: Olen koko ikäni ollut ihan vaan perus hetero, tyttö ja pinkkiä ym. ihasteleva ihminen. Myöhemmin olen kasvattanut ja kasvanut itseni kanssa hyvin suvaitsevaksi ja monipuoliseksi persoonaksi. Minussa on jo monta vuotta asunut myös toinen poikamaisempi ja ronskimpi, rennompi puolisko, joka tykkää välillä olla kavereiden kesken se tyttöporukan jätkempi tyyppi. Porukkaamme toki kuuluu myös toinen samanhenkinen likka, joka oli ennen lesbo, mutta nykyään muunsukupuolinen.

Nyt siis, olen 25 vuotias, onnellisesti kohta 10 vuotta seurustelu/avoliitossa elävä esiaikuinen ja en tietenkään vielä tiedä oikeastaan minkään suhteen mikä minusta tulee isona tai mitä haluan... JA NIIN.. Viime perjantai mullisti itsestäni yhden käsityksen niin ympäri, etten enää itse käsitä mitä asian kanssa voisi tehdä.

Olin muutamien uusien tuttujen kanssa istumassa iltaa. Ohjelmaan kuului alias ja pullonpyöritys, jonka aikana tietenkin pitää pistää kaksi tyttöä pussaamaan toisiaan… Sen sitten teimme, mutta itselleni jäi jännä fiilis.

Ilta oli muutenkin hauska ja huumorintajuinen, ehkä kukin vähän hiprakassa ja hyvällä tuulella... Kukaan ei kuitenkaan ollut liian humalassa ja siitä päästäänkin seuraavaan aamuun..

Iltaa miettiessä tajusin oikeastaan pitäväni melko paljon tuon kaverini pususta, joka itseasiassa omasta mielestäni olisi ennemmin lyhyt suudelma. Ja tottakai, itselläni kun on se poikapuolikin niin huomasin miettiväni lopulta sitä kuinka paljon tykkäsin siitä ja millaista se olisi jos olisinkin tytön kanssa…

Nuo kysymykset hämmensivät pääni yhdeksi päiväksi ja nyt olen hiukan pihalla koko asian suhteen... Pidän naiskauneudesta, olen aina pitänyt. Pidin myös tuosta lyhyestä hetkestä, vielä selvinkin päin ollessani… MUTTA, olen suhteessa ihanan avokkini kanssa ja rakastan häntä. Tiedän hyvin, että hän ei ryhdy avoimiin tilanteisiin mikäli minä haluaisin olla tai kokea muutakin kuin hänen avovaimonaan olon.

Yhteinen menneisyys on myös tässä painavana lisänä, koska 5:n vuoden kriisin aikaan kaipasin läheisyyttä ja löysin sitä toiselta. Hän antoi anteeksi ajan myötä mutta ohuet varjot jäivät silti suhteen ylle...

Kerroin hänelle ohimennen, lauantai iltana eräistä juhlista palatessa huumorin avulla ettei hän saisi loukkaantua tästä mutta sattumalta pelasimme eilen ja jouduin pussamaan kaveria ja totesin myös että molemmat minun puoleni kun tunnemme niin olihan se tavallaan kivaa... Koitin muotoilla asian niin ettei se ole iso juttu ja merkitsi hyvin vähän. Hän ei loukkaantunut muttei muutenkaan sanonut mitään asiasta. Itse jäin miettimään asiaa enemmän.

Nyt en vain oikein tiedä miten asian kanssa jatkaa. Pusutoverini totesi vain että kunhan hupsuteltiin, kun kysyin että oliko siinä hänelle muutakin kuin hupaisa peli…

Jos olen rehellinen niin minulle se oli muutakin mutta en tiedä miten tunnustaa ja keskustella tästä esimerkiksi avokin kanssa, koska pelkään hänen reaktiotaan. Lisäksi suurin kysymys lienee se, etten halua eroon hänestä mutta en pysty olemaan ajattelematta tytön kanssa olemista.

Uskoisin etten kuitenkaan tarvitse varsinaisesti seksiä naisen kanssa, mutta kaikki pienempi kiinnostaa ja ehkä se henkinen puoli, millaista se olisi jne. Olen hiukan pihalla siis ja kaipaan selitystä itsestäni ja näistä tunteista, mitä tehdä ja miten?

Hei

Suutelu tytön kanssa jätti sinuun niin intensiivisen tunteen, että se on muuttanut käsitystä itsestäsi ja tarpeistasi. Se on saanut sinut hieman levottomaksi ja olet miettinyt mihin kaikkeen tämä uudenlainen ihana kokemus vielä johtaa. Olet huolissasi siitä, että jos haluatkin vielä niin intensiivistä kontaktia naisen kanssa, että avopuolisosi kokisi sen uhkana.

On hyvin ymmärrettävää, että sellainen intiimi kontakti kuin suudelma sopivan samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa voi herättää esiin itsessä piilevänä olleen biseksuaalisen potentiaalin. Nyt varmaan mietitkin sitä, tuleeko sinulle ”pakottava” tarve maistella yhä uudestaan tuota uudenlaista kokemusta vai voiko sen jättää kertaluonteiseksi, ainakin meneillään olevan parisuhteen aikana.

Biseksuaalisuuden ei tarvitse merkitä pakonomaista tarvetta seksuaaliseen kontaktiin rinnakkain sekä miehen että naisen kanssa. Monille se voi toteutua esimerkiksi niin että jos meneillään oleva suhde syystä tai toisesta purkautuu, niin seuraava kumppani voi olla sitten kumpaa tahansa sukupuolta (tai muunsukupuolinen). Toki osalle biseksuaaleista vetovoima kumpaankin puoleen on niin voimakas, että mieluiten olisi suhteessa sekä miehen että naisen kanssa rinnakkain. Osalle biseksuaalisuus on taas sitä, että satunnaisesti kokee eroottista vipinää esim. samaa sukupuolta olevaa kohtaan, vaikka on suhteessa vastakkaista sukupuolta olevan kanssa, ja nauttii siitä ilman että se johtaisi seksiin tai eroottiseen kontaktiin.

Kerrot että nykyisessä suhteessa on ollut kriisikausi, jolloin hait läheisyyttä suhteen ulkopuolelta, ja sen on jättänyt suhteeseenne varjon. Pelkäät nyt, että biseksuaalisen puolesi puheeksi ottaminen voisi vaarantaa suhdettanne. Nyt kannattaakin satsata suhteenne laatuun, niin että siihen ilmestyvät haasteet eivät lisää riskiä kokeilla seksiä tai romanttista suhdetta suhteenne ulkopuolelta, riippumatta kohteen sukupuolesta.

Tuon suudelman naisen kanssa voit tallentaa mielessäsi ihanaksi muistoksi. Sen kautta olet oppinut tuntemaan itseäsi lisää. Se on avannut sinulle myös mahdollisuuden nauttia naiskauneudesta yhtä intensiivisesti kuin mieskauneudesta. Sen ei tarvitse johtaa uskottomuuteen, ellet itse niin halua. Homoeroottista puoltaan voi toki toteuttaa hyvinkin kauniisti ja ketään loukkaamatta mm. henkisen kontaktin muodossa.

Jos kuitenkin huomaat, että kiinnostuksesi naisia kohtaan kasvaa niin että se vaikuttaa jo esim. nykyiseen parisuhteeseen, niin voisi olla reilua sekä itseäsi että kumppaniasi kohtaa ottaa se puheeksi kumppanisi kanssa. Silloin voitte yhdessä keskustella mitä kaikkea se merkitsee kummallekin teistä ja teidän keskinäiselle suhteellenne.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys