Selaa kysymyksiä

Haluaisin muuttua kokonaan naiseksi

Moi olen 52 vuotias ja ollut transseksuaaline vuodesta 1975 alkaen ja tykännyt vanhemmista miehistä. Olen käynyt kaikki stadin mestat ja tunnen gay piirit.

Nyt mulla on vakisuhde 62 -vuotiaan miehen kanssa enkä liiemmin liiku laaksossa, ruudussa tai motareiden levarilla. ..Haluaisin muuttua naiseksi kokonaan koska mulla on sellainen tunne että olen nainen ja tykkään miehen kanssa sekstailla enemmän kuin naisen

Hei

Haluaisit muuttua naiseksi kokonaan. Kerrot että olet ollut transsukupuolinen vuodesta 1975. Oletko saanut silloin transseksuaalisuus (nykyään transsukupuolisuus) -diagnoosin vai tullut tietoiseksi omasta identiteetistäsi naisena. Jos olet saanut tuon diagnoosin niin silloinhan sinulla olisi mahdollisuus hakeutua korjaushoitoihin. Ellet, niin hoitojen saamiseksi sinun tulisi hakea lääkäriltä lähete sukupuoli-identiteetin tutkimuksiin joko Tampereen tai Helsingin yliopistolliseen sairaalaan. Tutkimukset kestävät noin vuoden ja niissä selvitetään koettu sukupuoliristiriita ja se, onko esteitä diagnoosin antamiselle. Tietoa tutkimuksiin hakeutumisesta ja korjaushoidoista löytyy Trasek ry:n sivuilta www.trasek.fi ja www.transtukipiste.fi .

Kerrot että haluat sekstailla miehen kanssa. Sukupuoli-identiteetti ja seksuaalinen suuntautuminen ovat kaksi eri asiaa. Yhtä hyvin mies kuin nainenkin voi sekstailla miehen kanssa ja nauttia siitä. Onko sinulle seksi kuitenkin yksi merkittävä tapa kokea itsesi nimenomaan naiseksi ja tulla kohdelluksi naisena? Onko niin, että halusi muuttua kokonaan naiseksi liittyy juuri siihen, että silloin varmistuisit, että kumppani pitää sinua nimenomaan naisena.

Sukupuolen korjausprosessi on pitkä ja aika-ajoin kivulias. Seksuaaliset toiminnot jäävät sen aikana melko pitkäksi aikaa pois mm. kipujen vuoksi. Siinäkin menee oma aikansa, että korjattu sukupuolielinten alue näyttää ”normaalilta”. Eli prosessiin lähtevältä vaaditaan moneen otteeseen kärsivällisyyttä, sekä tutkimusvaiheessa että korjausprosessin aikana. Kovin nopeaa ja kivutonta helpotusta se ei tuo seksuaalisuuden alueella. Sen sijaan psyykkiseen hyvinvointiin diagnoosi, hormonihoidot, nimen ja sosiaaliturvan muuttaminen sekä tarpeen mukaiset kirurgiset ja kosmeettiset hoidot vaikuttavat yleensä merkittävästi nopeammin.

Millaisena miesystäväsi pitää sinua? Miehenä vai naisena? Vai vaihteleeko se tilanteen mukaan? Hän varmaankin on tietoinen siitä, että koet itsesi naiseksi? Häiritseekö sinua tai häntä se, jos sinulla on miehen sukuelimet? Miten voit seksin yhteydessä (eleillä, asusteilla jne.) korostaa entistäkin enemmän omaa naiseuttasi niin että se tuntuu sinusta hyvältä ja seksikkäältä?

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys