Selaa kysymyksiä

Unet ja tunteet yllättivät

Oon koht 19-v (biologisesti tyttö mutta nyt en koe olevani kumpikaan) ja en oo ollu kiinnostunu miehistä viimeseen kahteen vuoteen. Asia muuttui vähän aikaa sitten kun aloin nähdä heistä eroottisia unia (jossa harrastamme seksiä tmv) ja yksi hyvä (miespuolinen) kaverini saa minut varpailleni jostain syystä. En kuitenkaan haluaisi seurustella em. kaverini kanssa mutta jotenkin vain pidän hänestä. Mikä neuvoksi? Hän tietää että tykkään naisista ja etten oo tyttö tai poika

Hei
Et ole ollut pariin vuoteen eroottisesti kiinnostunut miehistä. Nyt ”pakka meni hieman sekaisin” kun aloitkin nähdä miehistä eroottisia unia ja yksi miespuolinen kaveri saa sinut varpaillesi. Pidät ko kaverista, mutta ei halua seurustella hänen kanssaan.

Se että näkee eroottisia unia miehistä ja joku miespuolinen kaveri herättää erityisiä tuntemuksia ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi ruveta seurustelemaan hänen kanssaan ellei se tunnu hyvältä. Eroottiset unet ja tuntemukset voivat olla OK ihan sellaisinaan, niiden ei tarvitse johtaa seksiin tai oman identiteetin pikaiseen muuttamiseen. Erotiikka ja seksuaalisuus ovat aina jossain määrin yllätyksellinen voima meissä ihmisissä ja siksi luokittelu sukupuolen tai suuntautumisen perusteella ei kerro koskaan koko totuutta ihmisistä.

Voitko antaa itsellesi luvan nauttia niistä erityisistä tunteista joita kaverisi herättää sinussa. Voit pitää halutessasi nämä tunteet täysin omana tietonasi. Jos ne sitten alkavat vähitellen kasvaa ja tunnet muutakin vetoa häneen, niin sitten voit halutessasi myös kertoa niistä. On hyvä että emme anna erilaisten lokeroiden ja määrittelyjen lukita tuntemuksiamme ja estää uudenlaisten suhteiden löytämistä.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys