Selaa kysymyksiä

Ihmettelen

Ihmettelen suuresti kun jo 11 vuotiaat puhuvat olevansa lesboja ja suutelevat toisen tytön kanssa ja siihen kannustetaan.....11v on LAPSI ! Alaikäiset kirjoittavat olevansa homo -lesbo-bi -trans ym ym suuntautuneita. Täysin sairasta. Lapsia pitää ohjata oikeaan seksuaalisuuteen, jokainen ymmärtää, että muu kuin miehen ja naisen välinen seksuaalisuus on luonnotonta ja vastenmielistä. Jotka muuta kuvittelevat tarvitsevat hoitoa ja rakkautta päästäkseen normaaliin elämään. Ihmisille syötetään nykyään kaikenlaista, lapset ja nuoret menevät ihan sekaisin. On kummallista kun nykyään nämä ihme suuntautumiset ovat niin tapetilla ja muotia -ja vaaditaan kaikkien hyväksyvän kaikenlaise genret.. On vaikka mitä kerrostalon rakastajaa ym. osa ei tiedä minkäsukupuolinen on - osa käy eläinten kimppuun, osa lasten....yököttävää...lapsia pitää opettaa pois tällaisista eikä kannustaa heitä-onneksi minulla on oikeus omaan mielipiteeseen .Rukoilen kaikille eheytymisitä!

Hei

Annoit luvan julkaista viestisi avoimesti. Teen sen vaikka viestissäsi asetut hyvin loukkaavasti toisten ihmisten yläpuolelle. Moni tämän palstan lukijoista on törmännyt ympäristössään vastaaviin puheenvuoroihin. Osa pystyy jo ohittamaan ne mutta moni kokee ne kylminä ja traumatisoivina, koska on kuullut niitä omilta läheisiltään. Siksi haluan nyt vastuuttaa sinua puheenvuorosi vaikutuksista.

Nuoruus on etsimisen aikaa niin seksuaalisen suuntautumisen kuin sukupuoli-identiteetinkin suhteen. Se että nyt nuorilla on mahdollisuus entistä avoimemmin tutkia omaa identiteettiään mahdollistaa sen, että heidän ei tarvitse väkisin sopeutua elämään itselleen vieraissa rooleissa.

Koet homoseksuaalisuuden vastenmielisenä ja luonnottomana. Valitettavan usein teemme sen virhepäätelmän, että jos olemme ympäristössämme oppineet pitämään jotakin asiaa vastenmielisenä, niin pidämme sitä luonnottomana. Luonto on kuitenkin täynnä moninaisuutta myös seksuaalisuuden osalta ja moninaisuus on mahdollistaa kasvun ja kehityksen niin luonnossa kuin ihmiskunnassakin.

Olet huolissasi siitä, että lapset menevät ihan sekaisin, kun myönteiseksi koettavien vaihtoehtoisten samaistumisten mahdollisuudet lisääntyvät. Eivät he mene sekaisin, jos heillä on mahdollisuus turvallisesti, ilman keskinäistä väheksyntää ja yläpuolelle asettumista, keskustella ihastuksistaan ja omaan kehoon liittyvistä tuntemuksistaan myös aikuisten kanssa. Näin he vähitellen tuntemuksiaan ja kokemuksiaan kuunnellen löytävät oman identiteettinsä ja ihmissuhteensa ja voivat arvostaa läheistensä identiteettiä ja ihmissuhteita. Esittämäsi loukkaava puheenvuoro ei valitettavasti rakenna sellaista ilmapiiriä vaan lisää turvattomuutta, ahdistusta ja pelkoja.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys