Selaa kysymyksiä

Kuinka tulla ulos

Hei! Olen pohtinut jo jonkin aikaa kaapista ulos tulemista (olen siis bi nainen) vanhemmilleni, mutta minulla on vahva epäilys, etteivät he hyväksy suuntautumistani. Olen seurustellut kerran tytön kanssa, mutta suhteen salailu tuotti liikaa ahdistusta ja itsekin oli vasta tullut juuri sinuiksi oman suuntautumiseni kanssa. Olen surullinen, koska eroon vaikutti vahvasti pelko vanhempieni suhtautumisesta, joten haluaisin kertoa heille asiasta, mutta en tiedä kuinka sen tekisin. Välit vanhempieni kanssa ovat vaakalaudalla, jos kerron asiasta, mutta en toisaalta haluaisi enää piilotella osaa itsestäni.

Hei

Vanhemmille ulos tuleminen seksuaalisesta suuntautumisesta on ymmärrettävästi pelottava asia. On edelleen valitettava tosiasia, että osa vanhemmista arvottaa lastensa rakkaussuhteet sen mukaan suuntautuvatko ne vastakkaiseen vai samaan sukupuoleen. Osa odottaa heterohäitä ja lapsenlapsia tajuamatta omaa itsekkyyttään. Luulisi lapsen oman onnellisuuden olevan vanhemmille tärkeämpi asia kuin omien odotusten täyttymisen. Sitä paitsi: lapsenlapsia voi saada hyvin monella eri tavalla.

Sinuiksi palvelu on tuottanut ulostuloon liittyvän oppaan, joka löytyy pdf-muodossa osoitteesta: http://static.sinuiksi.fi/files/Sinuiksi_tuleminen-ulostulo-opas-2016.pdf
Toivottavasti löydät siitä vinkkejä siihen miten voisit lähestyä mahdollisimman turvallisesti vanhempiasi omana itsenäsi. Luulisi vanhemmillesi olevan tärkeämpää tutustua sinuun sellaisena kuin olet kuin vaatia sinua esittämään jotakuta muuta.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys