Selaa kysymyksiä

Seniori mummo

Olen 67 v nainen olenko epänormaali, kun haluan seksiä nuorilta miehiltä. Olen ollut muutaman kanssa ja seksi on ollut hyvää. Olen erittäin seksuaalinen. Nuorin oli 25v. Haluan seksiä 3 kertaa päivässä. Vaikka olen tämän ikäinen niin, hormonit hyrrää. Kun Saan seksiä, olen pirteä , nukun hyvin ja jaksan paremmin. Minua hävettää seksuaalisuuteni, mutta en voi sille mitään.

Hei Seidi

Onneksi olkoon vireästä seksuaalisuudestasi. Kerrot että haluat seksiä kolme kertaa päivässä ja että haluat seksiä nimenomaan nuorilta miehiltä. Kerrot myös että seksi saa sinut voimaan paremmin. Siitä huolimatta seksuaalisuutesi hävettää sinua. Liittyykö se, että haluat seksiä nimenomaan nuorilta miehiltä vai siihen että haluat seksiä kolme kertaa päivässä? Onhan ihan totta, että edelleen on hyvin tavallista ajatella, että iän myötä seksuaalisuus jotenkin katoaisi tai menettäisi merkitystään, varsinkin naisten kohdalla. Todellisuudessa moni nainen löytää parhaan seksuaalisuutensa vasta vaihdevuosien jälkeen, jotkut vasta yli kuusikymppisenä. Lisäksi se, että naisella on itseään nuorempi seksikumppani herättää edelleen monissa ihmetystä. Sen sijaan, jos miehellä on itseään nuorempi seksikumppani, niin se tulkitaan usein myönteiseksi merkiksi miehen mieskunnosta ja viehättävyydestä. Miksi sitä, että iäkkäällä naisella on itseään selvästi nuorempi seksikumppani, ei koeta samalla tavalla osoitukseksi kyseisen naisen elinvoimasta ja viehättävyydestä.

Valitettavan usein iäkkään ihmisen seksuaalinen halu tulkitaan dementian merkiksi. Joskus toki voi näinkin olla mutta silloin henkilön muukin käyttäytyminen on osin pois hallinnasta. Seksuaalinen halu sinällään, jos siihen ei liity elämän hallinnan menettämistä, voisi olla pikemminkin merkki hyvästä terveydestä, jota seksi pitää yllä.

Miksi sitä, että ihminen on, jolla on elämänkokemusta, kokee vetoa ihmiseen, joka on saavuttanut ehkäpä viriilimmän elämänvaiheen, pidetään outona. Eikö se ole oikeastaan hyvin ymmärrettävää. Samoin kuin se että elämänsä viriilimmässä vaiheessa oleva ihminen kokee vetoa ihmiseen, jolla on elämänkokemusta.

Minusta sinulla on täysi oikeus nauttia seksuaalisuuden ihanasta sekä energisoivasta että rauhoittavasta lahjasta. Älä annan häpeän varjostaa sitä.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys