Selaa kysymyksiä

Yhden äidin pohdiskeluja

Olen 31- vuotias nainen. Erosin viime kesänä miehestäni ja nyt olen 3 lapsen yksinhuoltaja. Olen varmasti jo teini ikäisestä tuntenut vetoa tietynlaisiin naisiin, yleensä myöhemmin oppien heidän olevan lesboja. Kyllä monet miehetkin minua viehättävät, mutta yleisesti minusta naiset ovat huomattavasti kiihottavampia.... Ja näitä olen miettinyt yli kymmenen vuotta, myöskin oli yksi iso syy eroon ex- mieheni kanssa. Mutta eihän minulla Ole koskaan ollut mitään kenenkään naisen kanssa, en tiedä mistä haaveilen vai haaveilenko edes? Olenko muuten vain kiinnostunut? Ja onko sillä edes loppujen lopuksi väliä? Ja olisiko ylipäänsä väärin lähteä etsimään omaa seksuaalisuuttani nyt kun olen jo äiti ja lapseni tottuneet ns. Normaaliin äiti-isä perheeseen ja sittemmin ero perheeseen...?

Hei!

Olet yli 10 vuoden aikana pannut merkille, että tietynlaiset naiset ovat sinusta kiihottavampia kuin miehet. Lisäksi olet huomannut että ko. naiset ovat useimmiten osoittautuneet lesboiksi. Toteat myös, että yksi syy eroosi miehestäsi oli nämä havainnot.
Pohdit sitä, kannattaako sinun ottaa vakavasti naisiin kohdistuneet tuntemuksesi ja onko väärin lähteä etsimään omaa seksuaalisuutta, nyt kun olet äiti ja lapsesi ovat tottuneet ns. normaalin äiti-isä perheeseen ja sittemmin yksinhuoltajan ero-perheeseen.

On ymmärrettävää, että pohdit asiaa lastesi kannalta. Mikä mahtaisi olla lapsillesi parempi vaihtoehto: se että heidän äitinsä on sammuttanut itselleen merkityksellisiä tunteita vai se että hän on uskaltautunut tutkimaan ja toteuttamaan niitä vastuullisella tavalla? Kumpi tuntuisi paremmalta, jos sinä olisit se lapsi, jonka äiti pohtii tätä? Olettaisin että sellainen äiti, joka arvostaa sekä lasten että omia tarpeitaan, eikä vain uhraudu lapsille, on lopulta se äiti, jolla on enemmän annettavaa lapsilleen. Lapsille on varmaankin tärkeintä, että äiti elää täyttä elämää ja on hyvässä kontaktissa lapsiinsa.

Sekin on hyvin ymmärrettävää, että olet epävarma siitä, mistä tunteissasi on kyse, kun et ole ollut vielä naisen kanssa sillä tavalla. Pohdit sitä, minkälaisesta kiinnostuksesta lopulta onkaan kyse. Se lienee asia, joka selviää käytännön toiminnan kautta. Se tarkoittaisi sitä, että annat itsellesi mahdollisuuden käydä jossain tilaisuudessa, jossa on naisista pitäviä naisia, tai laittamalla ilmoituksen seuranhakuilmoitukseen, jossa voit, kertoa millaisen naisen millaisesta seurasta olet kiinnostunut. Mummolaakso.fi on osoite, josta saat tietoa erilaisista tapaamisista ja tapahtumista, jotka on suunnattu lesboille ja bi-naisille. Suosittelen että käyt tutustumassa sivustoon. Myös Setan jäsenjärjestöillä on naisille suunnattua toimintaa. Järjestöjen linkit löytyvät osoitteesta seta.fi/jasenjarjestot. Sateenkaariperheet.fi on osoite, josta saat tietoa toiminnasta joka on suunnattu perheellisille lesbo/bi/homo/trans -ihmisille.

Sinun ei tarvitse heti leimautua lesboksi, vaan sinulla on oikeus olla ihminen, joka tutustuu itseensä vastuullisella tavalla ottaen huomioon omat tunteensa, lasten tarpeet sekä mahdollisen kumppanin tunteet ja tarpeet. Vastaavassa tilanteessa kuin sinä, on Suomessa satoja, ellei tuhansia ikäisiäsi naisia. On nimittäin aika tavallista, että nainen menee naimisiin ja saa lapsia, vaikka olisi huomannut, että myös naiset herättävät vahvojakin tunteita. Onhan heteroliitto ja lasten saaminen niin itsestään selvänä pidetty asia, että siitä poikkeaminen olisi vaatinut monien asioiden kyseenalaistamista. Tästä syystä moni huomaakin avioliiton aikana. että tämä itsestään selvänä pidetty ratkaisu, ei tunnukaan ihan omalta, mikä johtaa sitten eroon. Ei ole oikein, että silloin rankaisee itseään sillä tavoin, että jälleen ohittaa omat henkilökohtaiset ja elämään iloa ja energiaa tuovat tarpeensa.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys